У НФаУ відбувся профорієнтаційний тиждень «Впевнений крок у професійне майбутнє»

Розпочався тиждень із проведення семінарів-практикумів та тренінгів 14 квітня.


Тематика запропонованих заходів була різноманітною: техніка пошуку роботи, пошук роботи через Інтернет, формування професійних навичок медичного представника, ефективні комунікації, технологічні аспекти виробництва стерильних лікарських препаратів, аналіз основних економічних показників в аптеці, успішне працевлаштування тощо. Загалом було проведено 11 семінарів-практикумів, лекцій та тренінгів.

16 квітня 2015 року відбулася науково-практична конференція «Актуальні питання практичної підготовки студентів НФаУ в Україні та за кордоном». З 2009 року на кафедрах університету, які керують практичною підготовкою студентів, проходять підсумкові заходи щодо результатів практики студентів. Вони проводяться спільно з представниками баз практики та керівниками практики. З 2014 року конференція набула статусу науково-практичної: учасники представляють не лише доповіді за результатами практики, а й фрагменти наукових досліджень викладачів, роботодавців, студентів. Під час конференції учасникам були представлені доповіді керівників та представників баз практики з питань вимог роботодавців до системи професійних знань, особистісних якостей та професійних навичок майбутнього фахівця; розширення участі роботодавців в організації практики; молодіжних програм розвитку; поглиблення зв’язків між освітою і практикою.

Вітчизняні та іноземні студенти НФаУ у доповідях на пленарному засіданні розглядали сучасні вимоги роботодавців до компетентнісної моделі провізора, питання ролі практики у підготовці майбутнього конкурентоспроможного фахівця; формування практичних навичок у професійній підготовці майбутнього фахівця. Робочими мовами конференції були українська, російська, англійська.

17 квітня 2015 року пройшов «Ярмарок вакансій НФаУ – 2015» – традиційний захід у стінах НФаУ, покликаний допомогти зорієнтуватися майбутнім кваліфікованим фахівцям на ринку праці. Як завжди, на урочисте відкриття Ярмарку завітали представники ректорату, завідувачі кафедр, керівники структурних підрозділів, співробітники НФаУ та почесні гості – Я.М. Кашуба, голова Державної служби зайнятості (керівник Центрального апарату), Ю.О. Світлична, заступник голови Харківської облдержадміністрації, В.Л. Міненко, директор Харківського обласного центру зайнятості.

Цьогоріч на Ярмарку вакансій, проведеному за підтримки Харківського обласного центру зайнятості, було представлено 400 вакансій від 19 роботодавців найбільших фармацевтичних підприємств і холдингів. На Ярмарку використовувалося стендове обладнання, роботодавці представили вакансії, служба зайнятості облаштувала сектор, де бажаючі могли пройти психологічне тестування, ознайомитися з наявністю вільних робочих місць за всіма регіонами України, отримати навички складання резюме та освоїти техніку співбесіди з потенційним роботодавцем.

За результатами Ярмарку вакансій був проведений круглий стіл, організатори та учасники підвели підсумки роботи проектів, спрямованих на успішне працевлаштування студентів НФаУ та Коледжу НФаУ.

Завершився комплекс заходів профорієнтаційного тижня Ярмарком спеціальностей, що відбувся 18 квітня та адресувався абітурієнтській аудиторії.

Відвідали Ярмарок спеціальностей школярі, студенти коледжів та їхні батьки, а також випускники ВНЗ, які хочуть отримати другу вищу освіту. У рамках проекту гості НФаУ мали змогу отримати вичерпну інформацію про спеціальності, які користуються попитом на ринку праці. Тим юнакам та дівчатам, котрі ще не визначилися з майбутньою професією, співробітники Харківського обласного центру зайнятості, що надав підтримку в організації заходу, за допомогою профорієнтаційних тестів допомагали виявити схильності до того чи іншого фаху.

У Ярмарку спеціальностей взяли участь близько 200 абітурієнтів із Харківської, Донецької, Житомирської, Луганської, Сумської, Вінницької областей, а також із різних районів Харкова.


Поділіться з друзями:   

Останні новини