Депутати пропонують звільнити від мобілізації викладачів ВНЗ та наукових співробітників

Народні депутати України від фракції "Блоку Петра Порошенка" виступили співавторами законопроекту №2620 "Про внесення змін до Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію".


Ним передбачається звільнення від мобілізації викладачів вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівня акредитації, які мають науковий ступінь та звання (кандидата наук, доктор наук, доцент, професор) та наукових співробітників, які мають науковий ступінь та звання і ведуть наукову діяльність та дослідження в прикладній та фундаментальній науці, повідомляє прес-служба БПП.

Даний законопроект дозволить зберегти науковий потенціал України, дасть змогу студентам здобувати якісну вищу освіту, забезпечить розробку та впровадження наукових досягнень в економіку країни та її обороноздатність.

"Також цей законопроект дозволить зекономити значні бюджетні кошти, так як не потребує додаткових витрат на виплати для прийняття на роботу нових науково-педагогічних працівників, оскільки за мобілізованими науково-педагогічними працівниками буде зберігатися заробітна плата за місцем роботи до мобілізації. Окрім того, знайти належну, відповідну заміну викладачу, науковцю фундаментального напрямку практично неможливо" – прокоментував нардеп Олег Барна.

"Ухвалення цього законопроекту буде сприяти збереженню та розвитку фундаментальної та прикладної науки, дозволить забезпечити стабільність науково-освітньої сфери України" – підкреслив народний депутат.


Поділіться з друзями:   

Останні новини