У стінах Національного фармацевтичного університету відбувся традиційний захід – ювілейна зустріч випускників

16 травня  до рідного університету завітали фахівці фармації з усіх куточків України, які отримали дипломи у 2010, 2005, 2000, 1995, 1990, 1985, 1980, 1975 та 1970 роках.


Харківський фармацевтичний інститут, Українська фармацевтична академія, Національна фармацевтична академія України, Національний фармацевтичний університет. Це етапи становлення університету. Весь цей багаторічний шлях на папері зайняв декілька рядків, а у часовому вимірі простягся на більш ніж двісті років. Якщо випуски ХФІ нараховували 300-500 фахівців, то НФаУ протягом останніх років вручає дипломи 2,5-3 тисячам випускників.

Випуски, які святкували ювілеї цього року у НФаУ, є унікальними. Багато їхніх представників стали завідувачами аптек, головними технологами галузевих підприємств, керівниками відділів. Майже 60 випускників 2010, 2005, 2000, 1995, 1990, 1985, 1980, 1975 та 1970 років є співробітниками університету. Це свідчення того, що в Національному фармацевтичному університеті створені такі умови, коли кожен може знайти справу, якою він хоче займатися все життя.

– У нашому університеті дуже багато яскравих багаторічних традицій, і ми їх підтримуємо та розвиваємо, бо людина має майбутнє тоді, коли знайома зі своїм минулим, – відзначила перший проректор НФаУ, професор А.А. Котвіцька, яка була на святі не лише як представник адміністрації університету, а й у якості гості, оскільки сама отримала диплом у 1995 році. –Ми прагнемо до того, щоб в університеті велика родина викладачів, випускників та студентів знала один одного, працювала на розквіт нашої країни, нашого університету. Двадцять років тому і я отримала з рук ректора В.П. Черних диплом провізора і жодного разу не пошкодувала про те, що справою життя обрала фармацію. Пишаюся тим, що є маленькою частинкою величезного і величного навчального закладу, щаслива тим, що наша Україна є фармацевтичною державою.

Цьогорічна ювілейна зустріч започаткувала ще одну традицію – створення Алеї випускників у ботанічному саду НФаУ. Першими деревами, висадженим випускниками, стали величні вічнозелені туї – як символ вдячності до рідної Alma mater.

Колишніх студентів, а нині – зреалізованих у галузі фахівців привітали декани, викладачі, співкурсники. По закінченні урочистостей гості університету відвідали знайомі аудиторії, музей історії НФаУ, улюблені кафедри.

Зустрітися зі студентською юністю до НФаУ завітали близько 300 випускників.

 


Фото:

 


Поділіться з друзями:   

Останні новини