Урочисті заходи з нагоди Дня науки пройшли в Уманському державному педагогічному університеті

З нагоди відзначення Дня науки в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини відбулась урочиста академія. Вшанування досягнень наукових та науково-педагогічних працівників вишу стало вже доброю традицією.


Відкрив урочисту академію ректор Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, доктор педагогічних наук, професор Олександр Безлюдний, який у своєму виступі наголосив, що славу університету приносять досягнення науковців, котрими наш заклад пишається і на яких покладає великі надії.

За вагомий особистий внесок у розвиток вітчизняної науки, становлення освіти і науки в державі Міністерство освіти і науки України відзначило представників професорсько-викладацького колективу УДПУ: доктора педагогічних наук, професора, першого проректора університету – Андрія Гедзика, кандидата філологічних наук, доцента, директора Наукової бібліотеки університету Тетяну Григоренко; доктора педагогічних наук, професора, завідувача кафедри теорії та методики дошкільної освіти – Інну Рогальську-Яблонську. Науковці були запрошені на урочисте нагородження до МОН України. Визнання їх роботи на найвищому рівні – це визнання всього педагогічного колективу.

Під час урочистого зібрання з нагоди Дня науки вчені університету, студенти та аспіранти були нагороджені Почесними грамотами Департаменту освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації,  Черкаської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України, Уманської міської ради та відділу освіти Уманської міської ради, а також почесними грамотами Уманської районної державної адміністрації та Уманської районної ради.

Наукових та науково-педагогічних працівників університету відзначено за високу професійну майстерність, значні наукові досягнення, вагомий внесок у підготовку висококваліфікованих спеціалістів та розвиток теорії і методики наукових досліджень, зміцнення науково-технічного потенціалу Уманщини, за рекордну кількість наукових праць, розміщених в Інституційному репозитарії УДПУ, за призові місця у конкурсі на кращий навчальний посібник та кращий підручник.

Рада молодих науковців університету нагородила переможців конкурсу «Кращий молодий науковець УДПУ» у номінаціях «Кращий молодий вчений» та «Кращий молодий дослідник» за різними напрямами.

Пишається УДПУ й студентськими досягненнями. В нинішньому році в університеті було проведено вузівський етап студентської олімпіади з 52 навчальних дисциплін та спеціальностей. Студентство університету під керівництвом провідних науковців підготувало 31 наукову роботу до ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт, 39 студентів взяли участь у ІІ турі Всеукраїнської студентської олімпіади. Всього здобуто 1 перемогу на міжнародному рівні та 22 на всеукраїнському.

На урочистій академії було нагороджено понад 140 викладачів та студентів, які досягли значних наукових звершень. Свято науки завершилося привітаннями від народних творчих колективів університету.


Фото:


Поділіться з друзями:   

Останні новини