Студент НТУ «ХПІ» – переможець міжнародного конкурсу IBM Great Minds 2015

Студент групи КІТ-89 Нехай Вадим, який навчається за програмою підготовки магістрів за спеціальністю «Консолідована інформація» на кафедрі інформатики та інтелектуальної власності, став переможцем міжнародного конкурсу «Great Minds 2015» фірми IBM для студентів із Центральної та Східної Європи, Близького Сходу та Африки.


Він отримав запрошення на стажування у науково-дослідній лабораторії фірми IBM у місті Цюріх (Швейцарія).

Це стажування є унікальною можливістю працювати у найвідомішому науковому центрі IBM поряд з майже 300-ма науковцями світового рівня, серед яких два лауреати Нобелевської премії. Відбір студентів у цьому році був дуже ретельним: на кожне з 6 місць у лабораторії Цюріха претендувало по 15 студентів. Разом з Вадимом запрошення на стажування отримали 2 студенти з Чехії та 3 – з Румунії. Це є беззаперечним визнанням високої якості підготовки студентів НТУ «ХПІ» за IT-спеціальностями на європейському та світовому рівні.

Довідка:

Кафедра інформатики та інтелектуальної власності має багаторічний досвід співпраці з фірмою IBM. На базі кафедри діє Академічний центр компетенції IBM, що надає можливість викладачам та студентам використовувати у навчальному процесі та наукових дослідженнях інформаційні технології та ліцензійне програмне забезпечення фірми IBM. Як наслідок, кафедра має вже четверту перемогу студентів НТУ «ХПІ» у конкурсі IBM Great Minds за останні 7 років. Крім того, Нехай Вадим та студент групи КІТ-63 Домінов Микита – переможці першого туру конкурсу фірми IBM з програмування на платформі System z «z/Master 2015» для студентів з України – отримали право на внесення своїх резюме у базу System z Job Board, яка використовується клієнтами та бізнес-партнерами фірми IBM для пошуку та прийому на роботу кваліфікованих спеціалістів.


Поділіться з друзями:   

Останні новини