Корпорація «Боїнг» співпрацюватиме з НТУУ «КПІ»

29 липня Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут» відвідали очільники корпорації «Боїнг» (США) та компанії «Прогресстех-Украина».


Всесвітньовідому корпорацію, що є одним з найбільших у світі виробників авіаційної, космічної та військової техніки,    представляли її головний технічний директор Джон Трейсі, віце-президент Майк Деланей, віце-президент Тод Зарфос та президент російського її представництва Сергій Кравченко. Компанію «Прогресстех-Україна» – її директор з розвитку бізнесу, голова ради директорів групи компанії «Прогресстех» Володимир Кульчицький та ін. Делегацію зустрічали ректор НТУУ «КПІ» академік НАН України Михайло Згуровський, проректор з міжнародних зв’язків член-кореспондент НАН України Сергій Сидоренко, директор Механіко-машинобудівного інституту (ММІ) НТУУ «КПІ»  член-кореспондент НАН України Микола Бобир та інші.

Гості оглянули Науково-технічну бібліотеку університету; здійснили прогулянку Алеєю слави університету, де дізналися про життя та здобутки видатних науковців і конструкторів, діяльність яких була пов’язана з КПІ; з цікавістю оглянули експозицію Державного політехнічного музею, де дізналися про історію та сьогодення університету; детально ознайомилися з експонатами Відділу авіації та космонавтики ім. І.І.Сікорського. Ректор НТУУ «КПІ» Михайло Згуровський поінформував гостей про здобутки університету та останні наукові досягнення політехніків.

Представники корпорації «Боїнг» і компанії «Прогресстех-Украина» також відвідали кафедру динаміки і міцності машин та опору матеріалів Механіко-машинобудівного інституту, його аудиторію видатних конструкторів-механіків та ін. Особливу увагу члени делегації приділили відкритому торік на базі ММІ Спільному навчально-науковому центру КПІ та компанії «Прогресстех-Украина» – його основним профілем є підготовка інженерів-механіків для роботи в авіаційній промисловості, підвищення кваліфікації науково-педагогічного персоналу та інженерів, що працюють у літакобудівній галузі.

В історичному залі Вченої ради університету гості поділилися враженнями від візиту та планами на майбутню співпрацю. Джон Трейсі, зокрема,  відзначив особливість освітнього процесу в КПІ, в якому поєднується повага до досягнень минулого та націленість студентів на майбутнє. Такий само підхід, за його словами, сповідується і в корпорації «Боїнг», де в кімнаті Ради директорів висять портрети засновників компанії, з досягненнями яких нинішні керівники немов звіряють свої дії. Він вважає, що співпраця з НТУУ «КПІ» стане гарним прикладом партнерства, спрямованого на освоєння неба та космосу.

На завершення зустрічі її учасники обмінялися подарунками та поклали  квіти до пам’ятника колишньому викладачеві КПІ, видатному українському вченому-механіку, який  більшу частину свого життя пропрацював у США, академіку С.П.Тимошенку.


Поділіться з друзями:   

Останні новини