Президент присвоїв Одеській національній морській академії статус Національного університету

Про це Глава держави повідомив під час зустрічі з курсантами та професорсько-викладацьким складом навчального закладу в рамках робочої поїздки до Одеської області.


Президент нагадав, що Україна – морська держава з глибокими традиціями судноплавства та суднобудування, яка входить в п'ятірку світових лідерів за кількістю офіцерів морського транспорту, що працюють на світовому ринку морських перевезень.

Глава держави підкреслив важливість розвитку морської галузі як складової забезпечення енергонезалежності країни та розвитку її транспортного транзитного потенціалу, який є запорукою економічного розвитку в цілому.

Глава держави зазначив, що українська морська школа високо цінується у світі, українські моряки сьогодні мають великий авторитет. «Я мрію, щоб вони не їздили працевлаштовуватися за кордон, щоб ми нарешті відновили морський флот, щоб ми припинили корупцію в портах, на митниці, щоб було легко організовувати транзити через Україну, щоб до нас прийшли вантажі з Далекого Сходу, Китаю, Сінгапуру, бо це є воротами не лише в Україну, це – ворота для всієї Європи. Впевнений, що ми це зробимо», – сказав Президент.

Глава держави зазначив, що всі згадані ним заходи вдасться реалізувати, оскільки Український народ зараз вже налаштований на інше життя. «Вірю, що все вийде – побудуємо морські порти, переможемо корупцію. І в цьому нам допоможе народ. Народ, як ніхто, зацікавлений у побудові нового суспільства», – підкреслив він.

Президент наголосив, що вже багато зроблено для захисту України, і багато чого ще треба зробити, зокрема, попереду – повернення Криму та відновлення Військово-морських сил з базою в Одесі.

Президент згадав подвиг курсантів Нахимівського училища, які у Севастополі у перші дні анексії Криму не зрадили українську присягу, сказавши, що присягу двічі не приймають. Президент подякував колишньому курсанту училища, а нині – курсанту Одеської морської академії Роману Сметанову. «Саме з таких вчинків кується справжнє загартоване Українське військо. Я, як Президент, вдячний за такий вчинок», – сказав Петро Порошенко.

Глава держави привітав присутніх з 24-ю річницею Незалежності України. Він розповів про Марш Незалежності, який відбувся у Києві. «Вчора Україна та світ побачили абсолютно інше Українське військо – одягнене, вишколене і готове захищати державу», – наголосив Президент. Президент підкреслив, що сьогодні Україна готова захищатися не лише на суші, але й на морських рубежах.

За словами Президента, Академія є провідним вищим навчальним закладом та методичним центром у морській галузі України – вона здійснює підготовку як висококваліфікованих фахівців для морського транспорту, так і офіцерів ВМС.


Поділіться з друзями:   

Останні новини