Відбулося посвячення у студенти НФаУ та Коледжу НФаУ

На церемонії посвяти, що відбулась 31 серпня 2015 року, були присутні Вчена рада НФаУ, професорсько-викладацький корпус, батьки першокурсників та почесна гостя – Юлія Олександрівна Світлична, заступник голови Харківської облдержадміністрації.


Ректор НФаУ, академік НАН України, звертаючись до вчорашніх абітурієнтів, а сьогодні повноправних членів студентської родини НФаУ, зазначив:

«Лікарські препарати потрібні всім, і саме фармація є тією стратегічно важливою галуззю, що покликана покращувати якість життя людини. А це значить, що потреба в кадрах для фармацевтичної галузі буде тільки зростати.

НФаУ – єдиний в Україні профільний вищий навчальний заклад. У нас багато спеціальностей, і ми забезпечуємо якісну підготовку молодих фахівців для усіх складових галузі, починаючи від розробки і закінчуючи реалізацією через аптечну мережу. Важливо також зазначити, що диплом НФаУ визнається за кордоном, а це дає широкі можливості для працевлаштування.

Дорогі першокурсники! Сьогодні для вас відкрилися двері вищого навчального закладу з прекрасною матеріальною базою, знаним у світі професорсько-викладацьким складом, сучасним поглядом на науку. Бажаю вам здоров'я, щастя і любові!»

Із початком нового навчального року привітала першокурсників заступник голови Харківської облдержадміністрації Ю.О. Світлична:

«Рада вітати всіх, хто сьогодні має можливість вчитися в унікальному виші – Національному фармацевтичному університеті. Ваш ВНЗ – єдиний профільний фармацевтичний в Україні. У 2015 році він посів перше місце серед галузевих ВНЗ України за рейтингами Міністерства охорони здоров’я України. Вітаю всіх студентів, їхніх батьків з початком навчального року і з тим, що перший етап у становленні фахівця, яким ви будете через кілька років, вже подолано.

Можу сказати, що всі реформи, які сьогодні проводяться в Україні, і той курс євроінтеграції, який взяв Президент України П.О. Порошенко, на сьогодні витримуються. Ви – еліта нації, яка через кілька років буде керувати країною. Ви – той контингент, який своєю працьовитістю, освіченістю, ентузіазмом буде складати патріотичну, чітку і надійну опору громадянського суспільства. Бажаю здоров'я, добробуту, успіхів у навчанні, любові і, звичайно ж, позитиву. Зі святом!»

Вітальні слова на адресу першокурсників прозвучали від деканів факультетів: фармацевтичного – професора Л.І. Вишневської, медико-фармацевтичного – професора О.І. Набоки, промислової фармації – доцента Т.В. Крутських, економіки та менеджменту – професора В.В. Малого. Директор Коледжу НФаУ доцент Т.С. Прокопенко привітала нових вихованців з початком нового етапу в їхньому житті.

Подарунком для студентів та викладачів НФаУ стало відкриття двох нових аудиторій, на 250 та 100 осіб. Світла, велика та сучасна аудиторія №14, студентські місця в якій розташовані за принципом амфітеатру, обладнана чотирма проекторами, і кожне навчальне місце має підключення до електромережі, що забезпечить якісне та зручне навчання.

Завершилося свято врученням першокурсникам, яких цього навчального року нараховується понад 3000, символів студентства – «граніту науки», залікової книжки та ключа до знань.


Фото:


Поділіться з друзями:   

Останні новини