У НФаУ відзначили День фармацевтичного працівника України

18 вересня 2015 р. у дружному колі співробітників Національного фармацевтичного університету відбулися урочистості з нагоди Дня фармацевтичного працівника України.


До НФаУ із вітаннями від Харківської обласної організації профспілки працівників охорони здоров'я України завітала її голова Альона Благовещенська, інформує прес-служба університету.

Професійні свята ніколи не обходяться без відзначення та вшанування кращих представників галузі. 17 вересня 2015 р. вересня 2015 р. у Харківській облдержадміністрації відбувся офіційний прийом, в ході якого фармацевтичну галузь Слобожанщини привітав заступник голови обласної державної адміністрації М.Є. Черняк та відзначив почесними грамотами та подяками Харківської облдержадміністрації та Харківської облради кращих провізорів, виробників, освітян, науковців, серед яких – 22 представника НФаУ.

Університет, який є флагманом фахової освіти нашої держави, готує кадри для всіх сегментів галузі та шанобливо береже традиції фармацевтичної освіти і науки. Саме тому головною подією урочистостей стала доповідь ректора НФаУ, академіка НАН України В.П. Черних, присвячена 210-річчю фармацевтичної освіти в Україні.

Ретроспективний екскурс почався з історії виникнення університетської освіти у світі та Україні. Зупинившись на відкритті Харківського імператорського університету, від якого починаються «біографії» багатьох ВНЗ Слобожанщини, В.П. Черних розповів про те, як з'явився фармацевтичний інститут, які особистості стали знаковими для галузевої освіти та науки, яким є сьогодення Національного фармацевтичного університету. Лекцію ректор НФаУ читав у відкритій до початку поточного навчального року аудиторії, трансляція відбувалася до ще двох аудиторій університету. Це дало змогу поринути у минуле фармацевтичної освіти одночасно більш ніж півтисячі співробітників та студентів.

Подарунком університету стало виготовлення у спільному з «Укрпоштою» проекті власної марки «До 210-річчя фармацевтичної освіти в Україні». У рамках відзначення професійного свята відбулося урочисте погашення марки, яке здійснив заступник директора Харківської дирекції «Укрпошти» Д.В. Воронцов.

Завершилися святкування відзначенням почесними грамотами колективів усіх кафедр, відділів та підрозділів НФаУ.

 


Фото:


Поділіться з друзями:   

Останні новини