Делегація Корейського інституту передової науки та технологій відвідала НТУУ "КПІ"

6 жовтня 2015 року НТУУ «КПІ» відвідала делегація Корейського інституту передової науки та технологій (Korea Advanced Institute of Science and Technology - КАІSТ, Республіка Корея).


Корейську делегацію представляли керівник підрозділу з академічних питань Хйун Хва Ли і співробітник Міжнародної академії з досліджень та розвитку Корейського інституту передової науки та технологій Ханла Парк. Від НТУУ «КПІ» у зустрічі взяли участь проректор з науково-педагогічної роботи П. О. Киричок, начальник Відділу академічної мобільності студентів Т. С. Кучинська.

Корейський інститут передової науки і технологій (КАІSТ) був заснований у 1971 році урядом Республіки Корея як перший національний, науково-дослідний і технічний інститут. За останні 40 років КАІSТ перетворився в глобальний центр досліджень. Інститут налічує більше 8000 студентів. Його науковці і викладачі проводять дослідження в співробітництві з академічними закладами і галузями промисловості по всьому світу.

Учасники зустрічі обговорили питання співпраці між університетами, Вона, до речі, триває вже не один рік. Понад те, з 2011 року в НТУУ «КПІ» діє Українсько-Корейський навчальний центр інформаційних технологій.

За період з 2008 року 12 студентів та аспірантів КПІ взяли участь у програмі подвійного диплому і отримали український і корейський дипломи. На зустрічі було погоджено рішення збільшити кількість стипендій для студентів нашого університету-учасників цієї програми. Заплановано також розширення наукових інтересів шляхом організації спільних конференцій та візитами професорів.

У залі засідань Адміністративної ради також відбулася презентація Корейського інституту науки та технологій для студентів та аспірантів НТУУ «КПІ» щодо можливості навчання за програмою подвійного диплому. Насамкінець гості відповіли на запитання присутніх.


Поділіться з друзями:   

Останні новини