Міносвіти тримає курс на демонополізацію випуску студентських квитків, дипломів й атестатів, - Сергій Квіт

9 жовтня 2015 року під час Години запитань до Уряду у Парламенті Міністр освіти і науки України Сергій Квіт відповів на запити народних депутатів.


Сергій Квіт пояснив причину затримки друку та видачі студентських квитків. Міністр повідомив,  що студентські квитки, як і дипломи, атестати в останні роки друкувалися Науково-дослідним інститутом прикладних інформаційних технологій (ІНДІПІТ), що монополізував ці послуги. Ціни на всі освітні документи, що ця організація виготовляє – невиправдано великі, адже студентський квиток від ІНДІПІТ коштує 72 гривні. Тому у минулому році Міністерство освіти і науки позбавило цю структуру можливості видавати одноосібно дипломи для вищих і професійно-технічних навчальних закладів. Це рішення призвело до здешевлення документів про вищу освіту в 10 раз у Львівській області та в кілька - по всій країні. Дипломи закладів професійної освіти стали дешевшими у 20 разів.

«Сьогодні Міністерство освіти і науки України тримає курс на демонополізацію випуску студентських квитків, дипломів й атестатів. Провина за затримку та величезні ціни на студентські квитки лежить на Науково-дослідному інституті прикладних інформаційних технологій», - підкреслив Сергій Квіт.


Поділіться з друзями:   

Останні новини