Освітні проекти програм Темпус та Еразмус+ мають інтегруватись у роботу університетів, - Інна Совсун

20 листопада 2015 року у Міністерстві освіти і науки України відбувся семінар-презентація «Розбудова потенціалу вищої освіти в проектах Структурних заходів програми Темпус IV: актуальні результати».


У заході взяли участь перший заступник Міністра освіти і науки України Інна Совсун, начальник управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Міністерства Анна Новосад, директор департаменту з розвитку потенціалу вищої освіти програми Еразмус+ Ральф Радерс, а також представники Темпус проектів з 18 вищих навчальних закладів.

Інна Совсун зазначила, що програми Темпус та Еразмус+ є джерелом розбудови, підтримки та фінансування структурних змін всередині університетів. «Реалізація та впровадження результатів проектів є одним з головних завдань їх учасників. Важливо гарантувати, що проекти будуть інтегруватись у роботу університетів після їх безпосереднього завершення», - наголосила перший заступник Міністра. Як зауважила Інна Совсун, також важливо, аби під час реалізації проектів враховувались законодавчі зміни в освітній галузі, які впроваджує Міністерство. Однією зі складових успіху проекту є налагоджена комунікаційна діяльність всередині вищих навчальних закладів по інформуванню його студентів та викладачів – потенційних його учасників. «Злагоджені комунікації дають проекту можливість охоплювати та здобути поширення, на які він розрахований», - зазначила перший заступник Міністра.

Як повідомив директор департаменту з розвитку потенціалу вищої освіти програми Еразмус+ Ральф Радерс, головною метою проектів у рамках програм Еразмус+ та Темпус є їх довготривалий вплив на систему освіти та сприяння розвитку та підвищенню її ефективності. Ральф Радерс також зазначив, що проектам необхідно обмінюватись досвідом та використовувати у своїй роботі корисні напрацювання один одного. За його словами, у забезпеченні такої інтеграції між проектами чималу роль грають такі зустрічі, під час яких кожен представник проекту має можливість провести презентацію своїх досягнень.

Начальник управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Міністерства Анна Новосад зауважила що одним з ключових елементів забезпечення ефективного менеджменту проектів є рівень володіння іноземною мовою. «Якість проектів безпосередньо залежить від рівня іноземної мови, яким володіють його учасники», - зазначила Анна Новосад. На її думку, представникам проектів необхідно знаходитись у постійному діалозі з Міністерством, а також висловлювати свої побажання щодо підтримки та допомоги у реалізації проектів.

Під час заходу представники 18 Темпус проектів із різних регіонів України мали змогу провести презентації.


Поділіться з друзями:   

Останні новини