В УДПУ імені Павла Тичини відкрили студію театрального мистецтва

З нагоди відзначення 15-річчя студентський народний театр драми і комедії Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини отримав омріяний подарунок – власну театральну студію.


Великих зусиль до втілення довгоочікуваного проекту доклали ректор університету, професор Олександр Безлюдний, проректор з економічних та господарських питань Наталія Петренко, голова профкому університету Олександр Осадчий, декан факультету початкової освіти Борис Якимчук, працівники господарської частини, режисер студентського народного театру драми і комедії Наталія Алексеєва та учасники театрального колективу.

Хлібом-сіллю театрали гостинно зустрічали проректорів та деканів, викладачів і студентів університету, самодіяльних акторів, котрі входили до трупи театру в різні роки навчання в УДПУ, а також гостей зі столиці України – голову оргкомітету Всеукраїнського конкурсу «Театральний тріумф-2015» Лідію Мельник та автора і координатора проекту, режисера-постановника Ольгу Успенську.

Найщиріші слова вітань з нагоди відкриття театральної студії звучали від першого проректора, професора Андрія Гедзика, декана факультету початкової освіти і водночас автора ідеї Бориса Якимчука. Після урочистого перерізання стрічки актори театру запропонували глядачам переглянути уривок із вистави за мотивами твору Івана Карпенка-Карого «Сто тисяч».

Особливі слова віншувань студентському народному театру драми і комедії адресували гості з Києва. Лідія Мельник та Ольга Успенська вручили почесні нагороди режисеру театру Наталії Алексеєвій – Дипломи за оригінальну інтерпретацію класичного твору, за кращу жіночу роль; колективу студентського театру – Диплом за І місце у «Театральному форумі-2015» у номінації «Студентські аматорські художні колективи»; самодіяльній актрисі театру Ларисі Сауляк – Диплом за ІІ місце серед читців конкурсу у номінації «Декламація» на ХV Всеукраїнському фестивалі аматорських театрів та цирку. Подяки за сприяння у розвитку театрального мистецтва офіційні візитери із Києва висловили ректору університету Олександру Безлюдному, голові профкому Олександру Осадчому та декану факультету початкової освіти Борису Якимчуку.


Поділіться з друзями:   

Останні новини