Віктор Пинзеник незадоволений новим Законом «Про наукову і науково-технічну діяльність»

Після сьогоднішнього схвалення у парламенті законопроекту «Про наукову і науково-технічну діяльність» – начувайтеся всі.


Таку думку висловив нардеп реагуючі Віктор Пинзеник на схвалення радою законопроекту, яке відбулось минулого тижня.

"Науковий «прорив» зроблять дві фундаментальні норми закону – фінансування науки за принципом утримання установ замість фінансування тем, ідей, проектів, розробок. Друга «видатна» норма – поєднання в одній особі замовників (так званих головних розпорядників коштів) та виконавців замовлень. Шкода тільки, що до цієї геніальної новаторської позиції долучили лише Національну академію наук та ще п’ять галузевих академій. Треба було включити всі наукові установи. Ширше мислити треба, панове автори і ті, хто схвалює подібні новації", - зазначив він.

"Шкода талановитих вчених, новаторів і проривні творчі колективи. Бо за прийнятим законом вони як не мали, так і не матимуть доступу до бюджетного фінансування. А саме такі люди і колективи, яких немало в Україні, здатні забезпечити український науковий прорив. Схоже, це мало хвилює народних депутатів, які за 20 хвилин встигли пройти друге читання закону і схвалити його", - наголосив нардеп.


Поділіться з друзями:   

Останні новини