Народний депутат Олександр Співаковський знову розкритикував міністра освіти і науки

Під час прес-конференції у Херсоні народний депутат України, Перший заступник  голови Комітету з питань науки і освіти Верховної Ради з питань науки і освіти Олександр Співаковський розповів журналістам про своє бачення ситуації в освітній галузі.


Олександр Співаковський вважає, що винний у ситуації, яка склалась у галузі, Міністр освіти і науки України Сергій Квіт.

Що стосується вищої освіти, на його думку, головними недопрацюваннями міністра є невчасна видача дипломів випускникам минулого року та затримка із початком роботи Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти (НАЗЯВО), яке повинно було запрацювати з 1-го вересня 2015 р.

"Ми побачили відсутність стратегічного бачення, тобто руйнування системи, першу чергу регіональної. Тому я вважаю що потрібно міняти команду, повинні прийти професіонали з великим кредитом довіри. У Лілії Гриневич дуже великий потенціал і дуже великий кредит довіри від абсолютно усієї української  освітньої спільноти.  Я з нею по багатьох питаннях не погоджуюсь,  але у Лілії Михайлівни є своя програма, я обіцяю що буду їй допомагати", - зазначив Співаковський.


Поділіться з друзями:   

Останні новини