У Київському університеті імені Бориса Грінченка відхрестилися від видання, в якому образили Петра Порошенка

Останніми днями предметом широкої дискусії в середовищі наукової і педагогічної громадськості, у політикумі стали публікації у журналі «Історія в школі».


На титульному аркуші зазначеного вище часопису поміж інших установ і організацій, що сприяють його виданню, також зазначено "Київський міський педагогічний університет імені Б.Г.Грінченка".

"У зв’язку з цим Київський університет імені Бориса Грінченка інформує, що не має жодного стосунку до вказаного часопису, не бере участі у формуванні його змістового наповнення, оформлення і, тим більше, не сприяє його виданню чи поширенню.

Натомість, університет продукує низку власних видань, в яких публікуються праці як науковців Київського університету імені Бориса Грінченка, так і дослідників інших, в тому числі зарубіжних, вищих навчальних закладів, наукових і науково-педагогічних центрів і установ. Редакційні колегії та автори видань Київського університету імені Бориса Грінченка репрезентовані фахівцями із бездоганною науковою репутацією та виразною громадянською позицією, які неухильно дотримуються принципів науковості та етичних норм.

Київський університет імені Бориса Грінченка вважає, що у складний для країни час кожен громадянин, зокрема науковці, повинен не тільки уникати недалекоглядних дій, що шкодять Україні, але також зробити свій внесок у перемогу над зовнішнім агресором, реформування соціально-політичних та економічних інститутів держави, сприяти консолідації громадянського суспільства. Наукові, науково-педагогічні працівники і студенти університету, які були активними учасниками Революції Гідності, докладають належних зусиль, щоб з честю виконувати цю місію", - йдеться в офіційній заяві вишу.

Нагадуємо, що Міністр освіти і науки України Сергій Квіт пообіцяв належно відреагувати на образу Президента у науковому виданні київського вишу.


Поділіться з друзями:   

Останні новини