Харківський політех - єдиний в Україні вуз-партнер польського університету з питань менеджменту охорони праці

11 лютого в Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут», в рамках програми академічної мобільності Erasmus +, пройшов прийом делегації WSZOP - Вищої школи менеджменту охорони праці міста Катовіце (Польща).


Канцлер Університету Катовіце Малгожата Сікорська та представник ректора з питань міжнародного співробітництва Клавдія тирана зустрілися з деканами, завідувачами кафедр та студентами, а також провели презентацію освітніх програм WSZOP для політехніків.

Потім, в кабінеті ректора, були підписані два договори - про співпрацю і про запуск програми подвійних дипломів між НТУ «ХПІ» та Вищою школою менеджменту охорони праці міста Катовіце.

«Інтеграція освітнього і наукового простору повинна давати реальні плоди, як для нашого університету, так і для Вищої школи менеджменту охорони праці в Катовіце. В цьому напрямку можливості студентських та аспірантських стажувань, викладацького обміну, а тим більше, отримання подвійних дипломів - дуже важливий аспект. Такі договори дають можливість посилити практичну спрямованість підготовки наших студентів на сучасному європейському рівні », - зазначив ректор НТУ« ХПІ », професор Євген Сокіл.

За його словами, завідувач кафедри охорони праці та навколишнього середовища НТУ «ХПІ» професор В'ячеслав Березуцький, був ініціатором проведення Міжнародної олімпіади з охорони праці та це дало можливість отримати ефективні зв'язки з європейською освітньою спільнотою, що і призвело до підписання такого контракту.

«ХПІ - перший вищий навчальний заклад, який відповідає нашому профілю, оскільки нас дуже цікавлять наукові дослідження в тих областях, які також розвиває ваш університет: безпека і гігієна праці, охорона праці, хімія і т.д.

Крім того, у нас дуже хороші зв'язки з Дрезденським інститутом, який займається охороною праці в Німеччині, і, ми сподіваємося, що наші українські студенти, які приїдуть до нас вчитися за договорами, які ми сьогодні підписали, зможуть проходити стажування на всіх цих підприємствах » , - повідомила канцлер Вищої школи менеджменту охорони праці Малгожата Сікорська.


Поділіться з друзями:   

Останні новини