Сергій Квіт пояснив Арсенію Яценюку навіщо існує ДП "Інфоресурс"

Для цього Міністру освіти і науки України довелось надати повну інформацію про діяльність підприємства та пояснити яким чином виготовляли студентські квитки, дипломи та шкільні атестати раніше.


Як повідомив Квіт під час засідання Кабінету міністрів України 24 лютого, з 2000-го року існувало інше державне підприємство та аналогічне йому за назвою приватне акціонерне товариство. Це було зроблено з метою виведення коштів, сплачених за ці послуги, у приватні руки.

Зараз же ситуація під контролем Міносвіти, залишається лише проблема з програмним забезпеченням, яке обслуговує єдину освітню базу (ЄДЕБО). Найближчим часом треба прийняти рішення чи продовжити використання цього програмного забезпечення сплачуючи щорічно 1.1 млн грн., чи викупити це програмне забезпечення. Також Сергій Квіт розглядає і більш цікавий варіант вирішення проблеми - створення нового програмного забезпечення, що буде коштувати приблизно 700 млн доларів.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив міністру проінформувати громадськість щодо діяльності ДП "Інфоресурс", розмістивши всю інформацію про нього у соцмережі Facebook. На думку Яценюка, це б сприяло зменшенню пліток і дезінформації навколо ситуації з ДП "Інфоресурс".


Поділіться з друзями:   

Останні новини