Сергій Квіт розповів про позитивні зрушення в роботі НАУ після зміни керівництва

Про це повідомив Міністр Сергій Квіт під час прес-конференції в Будинку Уряду 1 березня 2016 року, що була присвячена боротьбі з корупцією в освіті.


Щодо стану справ у Національному авіаційному університеті, Сергій Квіт повідомив, що група осіб, які керували університетом, очолювана колишнім проректором і ректором НАУ, подала позови до 32-х судів проти університету, - передає прес-служба Міносвіти.

Сам університет планує виступати з судовими позовами і повертати собі ті активи, які були виведені незаконно. Ці активи пов’язані із забудовами, квартирами та землею, а також реконструкцією будівель. Сьогодні відбуваються суди по об’єктах по вул. М. Донця, 2а; проспект Космонавта Комарова, 1; будівля, що знаходиться на розі вулиць Лебєдєва-Кумача і Землячки, а також по вул. Симиренка, 1. Також у НАУ виявлені численні факти прихованої оренди, розбазарювання бюджетних коштів колишнім керівництвом. «Коли укладалися угоди про забудови, то університет повинен був мати певну частку квартир. І ця частка іншими додатковими угодами зменшувалася, а майно людей, які переглядали ці угоди з боку університету, збільшувалося. Ми маємо кримінальне провадження проти Максима Луцького, виставлені претензії і кримінальне провадження проти Миколи Кулика», - пояснив Міністр.

Сергій Квіт підкреслив, що сьогодні в університеті відбуваються позитивні зрушення. Вже обрана нова вчена рада, на черзі – загальні збори студентів і аспірантів, зміни до статуту університету та оголошення конкурсу на посаду ректора.


Поділіться з друзями:   

Останні новини