Міносвіти не дотримується закону "Про вищу освіту", - Олександр Співаковський

Народний депутат, член освітнього комітету ВРУ Олександр Співаковський знову нагадав, що Національне агентство з забезпечення якості вищої освіти повинно було запрацювати з 1 вересня 2015 року.


"На це потрібна була лише воля Міністра освіти і науки України Сергія Квіта", - повідомив нардеп під час ранкового ефіру на каналі “112”.

“Міносвіти і далі підписує дипломи кандидатів і докторів наук та відкриває спецради у неправовий спосіб”, - наголосив Співаковський.

Нардеп вважає, що 1600 дипломів, які підписані у цей період, є нелегітимними, бо це не відповідає чинному законодавству.

Нагадаємо, у лютому Олександр Співаковський звернувся до Національного антикорупційного бюро України стосовно ситуації з НАЗЯВО.

Постановою Кабінету Міністрів України від 15 квітня 2015 року  № 244 “Про утворення Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти” було утворено Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти як постійно діючий колегіальний орган з питань реалізації державної політики у сфері забезпечення якості вищої освіти та затверджено його Статут. Також, пунктом 3 цієї Постанови Міністерству освіти і науки України були визначені завдання здійснити в установленому порядку заходи, пов’язані з утворенням Національного агентства та його державною реєстрацією. Ця постанова набрала чинності з 1 вересня 2015 року.

Відео (з 11 хвилини):


Поділіться з друзями:   

Останні новини