Половина сплаченого Україною внеску за участь у "Горизонт 2020" повернеться на спецфонд Міносвіти

Уряд затвердив Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для виконання зобов'язань України у Рамковій програмі Європейського Союзу з наукових досліджень та інновацій "Горизонт 2020".


Про це йдеться в Постанові Кабміну № 227 від  23.03.2016 “Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для виконання зобов'язань України у Рамковій програмі Європейського Союзу з наукових досліджень та інновацій "Горизонт 2020".

Порядком визначено механізм використання коштів, що передбачені Міністерству освіти і науки.

Реалізація цієї постанови Кабінету Міністрів України забезпечить необхідні правові умови для сплати за кожен рік участі у Програмі фінансового внеску України до загального бюджету Європейського Союзу.

Окрім того, після повної сплати щорічного внеску, європейською стороною здійснюватиметься повернення 50% відсотків від сплаченого Україною внеску, які будуть зараховуватися на спеціальний фонд Міністерства освіти і науки України.

Відповідно до усталеної практики Європейського Союзу в країнах Східного партнерства щодо використання коштів від поверненої частини сплаченого внеску зазначені кошти спрямовуються на посилення участі наукових установ, організацій, університетів у Програмі "Горизонт 2020", а також на посилення наукової та інноваційної систем, зокрема на:

  • придбання обладнання та матеріалів для проведення наукових досліджень за пріоритетами Програми "Горизонт 2020";
  • забезпечення участі представників країни у засіданнях Програмних комітетів програми Горизонт 2020;
  • стимулювання наукових установ та організацій;
  • проведення заходів спрямованих на популяризацію Програми "Горизонт 2020" (тренінги, семінари, інформаційні дні, тощо).

Поділіться з друзями:   

Останні новини