Вишам доведеться змагатись за 20% свого державного фінансування

31 березня 2016 року під головуванням Міністра освіти і науки України Сергія Квіта відбулось засідання колегії МОН України.


Під час засідання члени колегії розглянули також і питання реформування системи державного фінансування вищої освіти, - передає прес-служба МОН.

Перший заступник Міністра Інна Совсун презентувала концепцію фінансування системи вищої освіти. Чинна система розподілу державного замовлення є непрозорою та не базується на показниках успішності діяльності вищих навчальних закладів. У концепції, яку представила Інна Совсун, структура бюджетного фінансування вищої освіти включає блочне фінансування вищих навчальних закладів, соціальний фонд, фонд капітальних видатків та фонд державної цільової підтримки.

Як наголосила перший заступник Міністра, ідея блочного фінансування є однією з ключових концепції. Блочне фінансування включатиме на початковому етапі 80% гарантованого фінансування університетів порівняно з минулим роком та 20% - на основі показників результативності діяльності ВНЗ.

Інна Совсун повідомила, що розмір базового фінансування вищих навчальних закладів пропонується розраховувати за формулою у вигляді частки від видатків державного бюджету на відповідний рік, за відповідною бюджетною програмою.


Поділіться з друзями:   

Останні новини