Китайці зацікавилися співпрацею з ХПІ в аерокосмічній сфері

25 квітня НТУ «ХПІ» відвідала делегація представників Пекінського дослідного інституту автоматичного космічного управління (Китай).


Мета переговорів — перспективи реалізації потенційних спільних проектів в аерокосмічній галузі, співробітництво в сфері освіти і науки.

У складі іноземної делегації: заступник директора Ці Чуньтан, науковий співробітник Ду Цзяньбан, інженери інституту, а також менеджер Китайської промислової корпорації «Велика стіна» Бао Цзяньцай.

З ними вели переговори представники НТУ «ХПІ, серед яких: ректор Євген Сокол, проректор з науково-педагогічної роботи Геннадій Хрипунов, завідувач кафедри систем і процесів управління Дмитро Бреславський, начальник відділу міжнародних зв'язків Олександр Гончаров, а також начальник лабораторії науково-виробничого підприємства «Хартрон-Аркос» Юрій Кузнєцов. Слід зазначити, що «Хартрон» співпрацює з китайським інститутом з 1999 року. За цей час реалізовано декілька проектів в галузі розробки систем управління ракетно-космічної техніки.

Керівництво Харківського політехнічного інституту має намір найближчим часом підготувати програму взаємодії за тими напрямками, які особливо зацікавили китайську делегацію. Зокрема, ректор НТУ «ХПІ», професор Євген Сокол описав перспективи співпраці з унікальним науковим центром НТУ «ХПІ» — Науково-дослідним і проектно-конструкторським інститутом (НДПКІ) «Молнія», який займається питаннями, пов'язаними з випробуваннями космічної техніки. За результатами зустрічі визначено шляхи співпраці Пекінського дослідного інституту з кафедрою систем і процесів управління інженерно-фізичного факультету НТУ «ХПІ».


Поділіться з друзями:   

Останні новини