ЛНУ імені Івана Франка та Агрійський університет імені Ібрагіма Чечена (Туреччина) підписали угоду про академічну співпрацю

У рамках офіційного візиту делегації Агрійського університету імені Ібрагіма Чечена (Турецька Республіка) до Львівського національного університету імені Івана Франка 26 квітня 2016 року відбулась зустріч ректорів Володимира Мельника та Ірфана Аслана.


Після обговорення концептуальних питань, пов’язаних із налагодженням українсько-турецької академічної співпраці, сторони досягли домовленостей і підписали партнерську угоду та протокол намірів щодо співробітництва в рамках програми академічної мобільності «Mevlana», - передає прес-служба університету.

«Стратегічне партнерство України й Туреччини – це не декларативні заяви, а конкретні кроки, які підтверджують взаємовигідність відносин обох держав на різних рівнях. Успішна співпраця Львівського національного університету імені Івана Франка з турецькими університетами дає підстави говорити про перспективу її розвитку й у майбутньому. Переконаний, що той досвід академічного діалогу, який ми маємо з університетами Сакар’я та Біледжик, допоможе нам у розширенні співробітництва також з іншими турецькими університетами», – зазначив Ректор Володимир Мельник.

Ректор Агрійський університет імені Ібрагіма Чечена подякував українським колегам за гостинний прийом і дружню атмосферу зустрічі та висловив сподівання на взаємопідтримку ініціатив академічних спільнот обох університетів. Ірфан Аслан також наголосив, що Агрійський університет зараз активно розвиває співпрацю з вищими навчальними закладами та науковими інституціями Центральної та Східної Європи в рамках Еразмус+ та програми академічних обмінів «Mevlanа».

Додамо, що ЛНУ ім. Івана Франка вже є партнером проекту програми «Mevlana» з університетом Сельчук (м. Сельчук) у Туреччині. Окрім того, наш Університет також співпрацює зі Стамбульським університетом, університетами Сакар’я та Біледжик, з Українсько-турецьким культурним центром «Сяйво», а відтепер і з Агрійським університетом імені Ібрагіма Чечена.


Поділіться з друзями:   

Останні новини