Студенти Центру освіти третього віку ВІЕМ здобули нагороди на міжнародній Олімпіаді в Польщі

Травневі сонячні дні для студентів Центру освіти третього віку ВІЕМ виявились яскравими ще тим, що вони відвідали VIII Загальнопольську спортивну Олімпіаду для людей старшого віку, організовану Університетом третього віку в місті Лази, Республіка Польща.


Більше сорока наших досвідчених, позитивних, налаштованих на перемогу «спортсменів» взяли участь у цій Олімпіаді. Вони були зареєстровані на різні змагання, але всіх об’єднувало бажання перемогти і здобути багато друзів.

А так як не лише участь в Олімпіаді була метою цієї поїздки, а і ознайомлення з історією і культурою міст Польщі, то початок подорожі розпочався з цікавої екскурсії в партнерський для ВІЕМ Університет бізнесу в Домбровій Гурнічій. Зустріч зі студентами організував керівник відділу міжнародної співпраці Павел Ургач та ректор Здзіслава Дацко-Пікєвіч. Вони розповіли про перспективи розвитку співпраці з Волинським інститутом економіки та менеджменту і зосередили свою увагу на навчанні людей старшого віку в їх університеті, а потім познайомили з культурними та історичними місцями міста.

В другий день перебування в Польщі, в сонячний день Олімпіади здійснились бажання наших студентів учасників змагань: вони отримали призові місця, зустріли старих друзів з попередніх Олімпіад, познайомились з новими друзями з Університетів третього віку Польщі. Особливим і цінним стало те, що їх нові друзі поляки радісно зустрічали їх на своїй землі, запрошували в свої університети, на екскурсії в свої рідні міста. Важливим для них стало те, що наші студенти їх також запросили в Україну, познайомитись з визначними місцями нашого краю. Польські студенти з зацікавленням прийняли запрошення завітати в гості.

Початком Олімпіади стало привезення, передача естафетою і запалення олімпійського вогню! Учасників привітали мер міста Лази, директор Університету третього віку в Лазах, запрошені гості. До учасників Олімпіади звернулась з вітальним словом делегація з нашого Центру. Вони привітали і подарувала Університетусвою візитку – прекрасну ляльку-мотанку, виготовлену вмілими руками студентки Центру освіти третього віку Наталі Бугай, а директору Христині Мейсик – чудову вазу, виготовлену луцькою майстринею, також нашою студенткою Тетяною Вегерою!

Олімпіада розпочалась під лозунгом «Третій вік на старт!»

У ході запеклої боротьби серед студентів третього віку стали очевидними беззаперечна мотивація та воля до перемоги серед більше двох тисяч учасників. У ході серйозних змагань команда з Луцька здобула 2 медалі та ряд перемог. Зокрема,

Ольга Гуславська – 2-ге місце і срібна медаль у забігу на 200 метрів.

Наталя Антонюк – 3-тє місце і бронзова медаль у греблі на байдарках.

Костянтин Красюков – 4-те місце у змаганні з плавання вільним стилем.

Один із найстарших слухачів Центру освіти третього віку при ВІЕМ 80-річний Юрій Горобець посів 4-те місце у змаганнях із бігу на 60 метрів.

А 80-річна студентка Клавдія Лисова посіла 4-те в жіночому забігові на 60 метрів.

Виборола 4-те місце і Світлана Бакун у стрільбі з пневморушниці.

В олімпійському велозаїзді посіла 4-те місце слухачка Центру освіти третього віку Ольга Робак.

А студент Анатолій Темчук увійшов у п’ятірку кращих шахістів Олімпіади.

В ході Олімпіади всі неймовірно тішилися незабутнім дозвіллям, смачними наїдками польської кухні, годинами проведеним зі старими та новими друзями, і головне здобутими перемогами.

Перлиною подорожі стало поїздка до міста Ченстохова, де вони відвідали християнську мекку Польщі, а саме Ясногірський монастир та інші цікаві місця Ченстохови. Екскурсію провела студентка Університету третього віку Ченстохова Галина Новак, з якою познайомились на олімпіаді. Вона показала цікаві місця міста, розповіла історію визначних місць, оточила старших студентів своєю увагою і турботою.

Всі три дні для студентів Центру освіти третього віку промайнули як одна мить і надовго залишаться в пам’яті і спогадах. Хоча емоції завершення поїздки були більше спрямовані в майбутнє, на нові поїздки, які вже чекають своїх учасників.Вони вже готуються до наступних змагань, куди їх запросили партнери з Польщі.

Варто відзначити, що залучення людей третього віку до активного студентського життя є пріоритетним напрямком роботи Волинського інституту економіки та менеджменту. Так само, як і встановлення зв’язку між поколіннями, міжнародний обмін студентами третього віку та інтеграція наших студентів у європейський контекст. Це робить життя старших людей насиченим, а їх перебування закордоном – комфортним.

Центр освіти третього віку дякує всім, хто долучився та посприяв участі їх слухачів у міжнародній Олімпіаді. А саме:

-  координатору міжнародного проекту CentreoftheThirdAgeEducation (CTAE), створеного у ВІЕМ за сприяння Міжрегіональної програми Європейського сусідства та партнерства «Tempus»Діані Спулбер з Університету  Генуї,

-  меценатам та волонтерам, які підтримували й підтримують у Волинському інституті економіки та менеджменту соціальний проект для людей третього віку,

-  Консулу Генерального Консульства Республіки Польща в Луцьку Кшиштофу Савіцкі за підтримку і розвиток навчання студентів третього віку.

До слова, Центр освіту третього віку та Волинський інститут економіки та менеджменту також завжди беруть участь в ініціативах польського Генерального Консульства в Луцьку. Зокрема, нещодавно старші слухачі Центру брали участь у велоекскурсії з Консулом до Дня Європи в Україні.


Фото:

 


Поділіться з друзями:   

Останні новини