Гриневич домовилась про співпрацю у сфері академічної доброчесності з Польщею

Польща та Україна підготують угоду про поглиблення співробітництва у сфері вищої освіти і науки.


Про це під час зустрічі домовились Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич та Віце-прем’єр міністр, міністр досліджень та вищої освіти Польщі Ярослав Говін 23 липня 2016 року, - повідомляє "Урядовий портал".

Зокрема, угода допоможе поглибити співпрацю у сферах академічної доброчесності та міжуніверситетської мобільності.

За словами Ярослава Говіна цей договір має бути підготовано та підписано на рівні міністерств в грудні 2016 року під час його візиту до Києва.

Лілія Гриневич відзначила, що сьогодні існує диспропорція – студентів, що використовують програми мобільності, значно більше, ніж викладачів та дослідників. Вона припустила, що створення спільних україно-польських програм для вчителів та науковців могло б значно покращити цю ситуацію.

Віце-прем’єр міністр, міністр досліджень та вищої освіти Польщі зазначив, що країни планують створювати спільну інтернет-платформу для вишів, що допоможе поглибити партнерські стосунки між ними.

“Сьогодні ми обговорювали програму подвійних дипломів між польськими та українськими університетами, коли студент навчаючись на спільних програмах може отримати два дипломи - польського та українського зразка. Це дозволить відкрити додаткові можливості для студентів та поглибить співпрацю українських та польських вишів”, - зазначила Ліля Гриневич під час спілкування з пресою.

Крім того, Лілія Гриневич та Ярослав Говін домовились про поглиблення співпраці України та Польщі в рамках  програми наукових досліджень і інновацій ЄС Горизонт 2020.

“Саме з польськими університетами, польськими науковими інституціями ми зможемо досягнути більшого успіху від участі в програмі Горизонт 2020. В першу чергу, це посилить інституційну спроможність наших вишів, адже, коли розвивається наука в університетах, то і якість вищої освіти в них стає кращою”,  - пояснила Міністр освіти і науки.


Поділіться з друзями:   

Останні новини