Звинувачення на адресу Міносвіти в "провалі" болонського процесу безпідставні, - експерт

У поширеній у ЗМІ інформації йшлося про те, що у 2015 році вперше за весь час після приєднання України до Болонської декларації,  Міністерство освіти і науки України проігнорувало щорічний міжнародний звіт Ради Європи про імплементацію Болонського процесу на Європейському просторі вищої освіти.


В освітній колах така інформація отримала неоднозначну оцінку.

Чому ж так сталося пояснив головний експерт групи «Освіта» РПР Володимир Бахрушин. На думку експерта, така ситуація склалася через події, які були в країні у той момент, коли треба було готувати інформацію для цієї доповіді.

"Не буду стверджувати, що реформа вищої освіти йде повним ходом і всі проблеми за останні два роки були вирішені. Але, коли деякі ЗМІ звинувачують керівництво МОН у "провалі" болонського процесу на підставі зауважень імплементаційної доповіді Болонського процесу за 2015 р., то мабуть їм варто було б спочатку почитати цю доповідь", - наголосив він на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

"Так, Україна не подала відомості до цієї доповіді. Але ці відомості надавалися у лютому - травні 2014 р. Можливо критики вже забули, що в нас відбувалося у той час? Так, Україна має гірші, ніж у більшості інших країн показники. Але ці показники стосуються порівняння 2012 року з 2006 роком. Можливо хтось вже забув, хто забезпечував успіхи української освіти у 2012 р.", - зазначив Володимир Бахрушин.

Тим, хто бажає більш детально вивчити це питання, експерт радить ознайомитись з самим звітом - "The European Higher Education Area in 2015: Implementation Report".


Поділіться з друзями:   

Останні новини