КНУ імені Тараса Шевченка та ДП «Сіменс-Україна» домовились про розширення співробітництва

15 липня 2016 року в Головному навчальному корпусі відбулося підписання Протоколу про наміри щодо подальшого розвитку та розширення довгострокового співробітництва між Київським національним університетом імені Тараса Шевченка та Дочірнім підприємством з 100%-ою іноземною інвестицією «Сіменс Україна».


Його підписали ректор КНУ Леонід Губерський та в. о. генерального директора ДП «Сіменс Україна» Денис Дробишев. Укладання цього Протоколу про наміри має свою позитивну передісторію, - передає прес-служба університету.

У 2012 р. КНУ імені Тараса Шевченка та ДП «Сіменс Україна» вперше підписали Протокол про наміри щодо розвитку та розширення довгострокового співробітництва з метою налагодження дружніх стосунків між університетом і компанією протягом 2012 – 2016 рр. Співпраця здійснювалася на базі економічного факультету КНУ.

За період співпраці з ДП «Сіменс-Україна» було проведено: 4 Міжнародні науково-практичні конференції: «Зелений бізнес: життя заради майбутнього» (2012 – 2016 рр.); Міжнародний симпозіум «Практика впровадження зелених технологій: досвід Німеччини» (2013 р.); стажування й переддипломна практика кращих студентів на базі ДП «Сіменс Україна» (2013 – 2016 рр.) – 6 осіб; проведено тематичні зустрічі зі студентами, аспірантами й викладачами економічного факультету з проблем енергоефективності, використання альтернативних джерел енергії (2012 – 2016 рр.); опубліковано тези, статті по «зеленій» тематиці; оприлюднено інформацію про співпрацю в газетах, наукових журналах, на сайтах, у доповідях, виступах, звітах тощо; здійснено керівництво практикою та кваліфікаційними роботами магістрів разом із викладачем кафедри, проф. Вільфрідом Нойманном (2013 – 2015 рр.); надано сприяння у працевлаштуванні випускників.

На церемонії підписанні Протоколу ректор КНУ Леонід Губерський висловив задоволення і вдячність за виключно результативну чотирирічну співпрацю економічного факультету та ДП «Сіменс-Україна», і побажав нових здобутків на нових її напрямах.

Вони визначені Протоколом:

  • використання науково-технічної бази, кадрів «Сіменс Україна»; організація переддипломної практики в Німеччині та в Україні, залучення викладачів до спільних науково-технічних розробок;
  • організація та проведення профільних конкурсів, змагань серед студентів;
  • ширше залучення співробітників «Сіменс Україна» до проведення навчального процесу, науково-технічних розробок, конференцій, круглих столів, виставок, презентацій тощо.

На церемонії підписання Протоколу про наміри між КНУ та ДП «Сіменс-Україна» були присутні проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародні зв’язки) Петро Бех, проректор з наукової роботи Віктор Мартинюк, голова Вченої ради КНУ Володимир Цвих, декан економічного факультету професор Віктор Базилевич, завідувач кафедри екологічного менеджменту та підприємництва економічного факультету Галина Купалова, комерційний директор ДП «Сіменс Україна» Томас Штюмер.


Поділіться з друзями:   

Останні новини