Міносвіти рекомендує абітурієнтам слідкувати за конкурсною ситуацією на сторонньому ресурсі

Сьогодні, 20 липня, відбулась прес-конференція першого заступника Міністра освіти і науки України Інни Совсун на тему "Вступна кампанія 2016: екватор".


Серед питань, які озвучені на прес-конференції, були і такі, що стосувались наявних можливостей в абітурієнтів для відслідковування конкурсної ситуації у вишах з метою більш виваженого подання ними заяв.

Протягом першого тижня вступної кампанії ресурс vstup.info не працював, точніше працював, але не відображав необхідної інформації щодо конкурсу. Тому більшість абітурієнтів не мали можливості оцінити свої шанси при поданні заяв у конкретний виш на конкретну спеціальність. Тепер же ці заяви з відповідним пріоритетом подані та оброблені університетами, а вступники втратили можливість вступу туди куди їм хотілось.

Як зазначили журналісти, після наповнення vstup.info потрібною інформацією від абітурієнтів почали надходити скарги щодо неточностей відображення її.

“Сайт vstup.info не є міністерським ресурсом, це громадський ресурс. Він підтримується громадською організацією, яка для наповнення цього сайту використовує інформацію, котру вивантажує з бази ЄДЕБО. Тому нюанси з відображенням інформації, яка розміщується на ньому є проблемами не Міносвіти, а того сайту”, - зазначила Інна Совсун.

Також вона зазначила, що вирішено проблему з некоректним відображенням конкурсних балів для вступників у деяких вишів. Проблема полягала в тому, що цей бал у окремих абітурієнтів був більше 200.


Поділіться з друзями:   

Останні новини