Кабмін затвердив перелік пріоритетних науково-технічних розробок, які фінансуватиме держава

За результатами конкурсного відбору визначено 46 науково-технічних розробок, які будуть фінансуватися у 2016 році в рамках державного замовлення.  Відповідна постанова була прийнята на засіданні Кабінету Міністрів України 27 липня 2016 року.


“Усі запропоновані проекти пройшли конкурсний відбір та будуть фінансуватися з 2016 року. Тривалість їх виконання в середньому 2 роки – 2016 та 2017 рр. відповідно” – зазначила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, передає прес-служба Міносвіти.

Загалом фінансування складає 30,9 млн грн. Гроші розподілили між проектами, обраними за наступними пріоритетними напрямками: інформаційні та комунікаційні технології – 8 проектів, енергетика та енергоефективність – 10, раціональне природокористування – 5, науки про життя, нові технології профілактики та лікування найпоширеніших захворювань  - 10,    нові речовини і матеріали - 13.

Ці науково-технічні розробки спрямовані на одержання конкретних прикладних результатів, що забезпечать зміцнення національної безпеки на основі використання наукових та науково-технічних досягнень.


Поділіться з друзями:   

Останні новини