Міністр освіти Лілія Гриневич анонсувала об'єднання університетів у регіонах

Невдалим прикладом поєднання вона вважає те, яке було реалізоване попереднім міністром, коли представники вишу, який при було ліквідовано, до останнього моменту про це нічого не знали.


"Для того, щоб об'єднати ВНЗ, треба обов'язкова постанова Кабінету міністрів, тому, що ВНЗ - це об'єкти державної власності і вони управляються з Міністерства освіти і науки України.  Але я заперечую такий підхід, коли ВНЗ, які приєднують, нічого про це не знають. Треба проводити консультації зі студентами і викладачами та пояснювати їм їхню долю, тому, що інакше в них виникає тривожність, що вони опиняться на вулиці", - наголосила міністр під час ефіру на телеканалі Еспресо.TV.

"Спочатку у людей є тривожність і вони бояться змін, але в нас немає іншого виходу, як іти на такі укрупнення та злиття вищих навчальних закладів. Я думаю, в майбутньому ми маємо створити міцні регіональні ВНЗ, щоб зміцнити слабкі, яких налічується велика кількість, як для нашої території та кількості населення. Коли вони об'єднають свої зусилля, то вони стануть сильнішими", - зазначила Лілія Гриневич.


Поділіться з друзями:   

Останні новини