ХПІ продемонстрував свої досягнення на міжнародній виставці зброї

Вчені НТУ «ХПІ» взяли участь у XIII Міжнародній спеціалізованій виставці «ЗБРОЯ ТА БЕЗПЕКА – 2016», де показали наукові розробки фахівців вузу, призначені для оборонної промисловості.


Зокрема, були продемонстровані деталі, оброблені за допомогою технології мікродугового оксидування (деталі ДВЗ, авіаційної техніки та інші), трактор Т–240 з гідрооб'ємною механічною трансмісією, макети танку «Оплот», танковий двигун 6 ТД, в розробці яких брали участь вчені університету.

Виставка проходила 11–14 жовтня в Міжнародному виставковому центрі (м. Київ).

Захід відкривали: Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, секретар РНБО Олександр Турчинов, представники Міністерства оборони України. Цього року виставка зібрала понад 400 учасників з 13 країн світу.

У рамках Міжнародної спеціалізованої виставки відбувся інформаційно-комунікативний захід: «Наука: безпека країни і розвиток військово–промислового комплексу», організований Міністерством освіти і науки України (МОН). Його відкрили представники МОН та провідні діячі технічних вузів України: директор департаменту інноваційної діяльності та трансферу технологій В.С. Шовкалюк, проректор з наукової роботи НТУ «ХПІ» А.П. Марченко, проректор з наукової роботи НТУУ «КПІ» М.Ю. Ільченко.

Всього було заслухано 49 доповідей з оборонної тематики 16 вузів України. Вчені Політеху представили 3 наукових праці, а саме:

- «Наукові дослідження НТУ« ХПІ »в галузі вітчизняного озброєння і військової техніки» (проректор з наукової роботи проф. А. П. Марченко);

- «Теоретичні основи і практика проектно-технологічного забезпечення тактико-технічних характеристик бойових броньованих машин» (завідувач кафедри «Теорія і системи автоматизованого проектування механізмів і машин» М. А. Ткачук);

- «Використання методів поверхневого зміцнення в плазмових потоках для підвищення функціональних властивостей деталей техніки військового призначення» (завідувач кафедри матеріалознавства проф. О. В. Соболь) та інші.

Довідка: Міжнародна спеціалізована виставка «ЗБРОЯ ТА БЕЗПЕКА» проводиться відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України №753-р від 19.09.2007 р. «Про підготовку та проведення щорічної Міжнародної спеціалізованої виставки засобів захисту, озброєння, військової та спеціальної техніки, технологій і товарів подвійного використання «Зброя та безпека».

Мета виставки – поглиблення військового та військово-технічного співробітництва із зарубіжними партнерами, посилення вітчизняного економічного потенціалу, об'єднання всіх громадян України.

У 2015 році площа виставки склала 19300 кв.м. В експозиції взяли участь 264 підприємства, в т.ч., 21 іноземна компанія з 8 країн (США, Китай, Індія, Польща, Болгарія, Естонія, Ізраїль, Нідерланди). Роботу виставки висвітлювали 149 представників ЗМІ з 98 акредитованих медіа ресурсів.


Поділіться з друзями:   

Останні новини