Кабмін вирішив прибутки наукових установ залишити в цих закладах для їх розвитку

Дохід отриманий за результатами фінансово-господарської діяльності, у повному обсязі  залишиться в розпорядженні наукових установ та науково-технологічних комплексів.


Відповідну постанову було прийнято на засіданні Уряду 19 жовтня 2016 року.

“Це рішення дасть можливість спрямовувати прибутки цих установ на провадження ініціативної наукової та науково-технічної діяльності, розширення їх власної матеріально-технічної бази та фінансування інновацій”, - зазначила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Це рішення Уряду продиктовано змінами, які впроваджує у життя прийнятий раніше Закон України «Про наукову і науково-технічну діяльність».

Зокрема, в рамках закону встановлюється, що державні комерційні підприємства та казенні підприємства, основною діяльністю яких є наукова та (або) науково-технічна діяльність, а також науково-технологічні комплекси, засновані на державній власності звільняються від сплати частини прибутку за результатами своєї фінансово-господарської діяльності до загального фонду Державного бюджету України. Сьогодні розмір частини чистого прибутку (доходу), що сплачується до державного бюджету цими підприємствами, становить 75 відсотків.

Натомість, закон забов’язує їх не менш як 50 відсотків чистого прибутку від своєї діяльності спрямовувати на проведення ініціативної наукової та науково-технічної діяльності, фінансування інновацій та розширення власної матеріально-технічної бази.


Поділіться з друзями:   

Останні новини