Лілія Гриневич пропонує автоматично визнавати дипломи вишів Таджикистану

Поглиблення співпраці у сфері освітньої мобільності та можливість полегшити процедуру визнання дипломів про вищу освіту між Україною та Республікою Таджикистан Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич обговорила з Надзвичайним і повноважним послом Таджикистану Фазуйллом Холбобоевим.


Посол зазаначив, що Республіка Таджикистан зацікавлена розвивати освітню мобільність з Україною. Зокрема, йшлося про навчання студентів з Таджикістану на педагогічних спеціальностях природничого циклу – підготовку вчителів математики, фізики, біології тощо, - передає прес-служба Міносвіти.

“Ми зацікавлені приймати зарубіжних студентів, для нас це теж важливо. Ми відкриті для співпраці, щоб  покращити можливості для ваших абітурієнтів”, - зазначила Міністр освіти і науки України.

Полегшення процедури взаємного визнання дипломів про вищу освіту  також важливе для розвитку співробітництва у сфері освіти між країнами.

“Давайте ініціюємо цю процедуру автоматичного визнання дипломів в робочому порядку. Треба розуміти, що це дуже  кропіткий процес, потрібно  порахувати кількість годин, співставити державні стандарти. Якщо ми зможемо вирішити всі технічні нюанси та проробити їх, то ініціюємо це питання та вирішимо його”, - підкреслила Лілія Гриневич.

Зараз дипломи  вишів Таджикистану визнаються за загальною процедурою, передбаченою українським законодавством. Натомісь, є ряд країн, з якими в України є угода про автоматичне взаємне визнання дипломів.

“Ми чекаємо офіційного листа від посла Таджикістану, де буде окреслено всі сфери поглиблення співробітництва, в яких вони зацікавлені. Після отримання документу ми розпочнемо роботу над  розширенням нашої  співпраці”, - додала Лілія Гриневич.


Поділіться з друзями:   

Останні новини