Петро Порошенко відвідав Національний університет «Острозька академія»

Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки до Рівненської області відвідав Національний університет «Острозька академія» та поспілкувався з викладачами і студентами навчального закладу.


Президент наголосив, що відчуває піднесення у зв’язку з тим, що один з найстаріших навчальних закладів України – Острозька академія – продовжує розвиватися. В академії будується новий лабораторний комплекс, де кожен професор або талановитий аспірант матиме можливість працювати над своїм науковим доробком. Професори академії є одними із наймолодших серед інших навчальних закладів.

«Одним із локомотивів європейського руху нашої держави, оновленої, яку ми зараз будуємо, є Острозька академія», - сказав Президент і зауважив, що підручники, написані в стінах академії, мають відігравати величезну роль у патріотичному вихованні. «Це не дивно, і недарма вони написані тут. Дух острозький формує український патріотизм», - зазначив Президент.

Петро Порошенко зауважив, що міжнародна співпраця академії допомагає залучати українську діаспору, яка є сьогодні інструментом тиску на ті уряди, які ще думають чи допомагати Україні чи ні. Він нагадав, що на сьогоднішній день у світі сформувалась потужна проукраїнська коаліція.

За словами Президента, острозькі студенти мають пам’ятати про свою відповідальність і відтепер  вони щодня проходитимуть під новозбудованою аркою, яка символізує Острозьку Біблію. Петро Порошенко зазначив, що відвідав університетській храм Федора Острозького і був глибоко вражений тим духом, який панує у сучасному Національному університеті «Острозька академія».

Глава держави зауважив, що завдяки діяльності ректора Ігоря Пасічника в академії запроваджуються новітні технології, новітні методики, відкриваються нові кафедри, запроваджуються нові дисципліни і це те, чого потребує держава. «Саме на таких ентузіастах тримається українська наука», - зазначив він.

Петро Порошенко наголосив, що двері державних установ будуть відкриті для випускників Острозької академії. «Мені  було дуже приємно, коли сьогодні ми зустрілися із деякими професорами, такими молодими, що їх можна прийняти за студентів. Ми домовились, що з сьогоднішнього дня ми зробимо все для того, щоб і двері Міністерства закордонних справ були відкриті для міжнародників, і двері українських державних закладів і української влади були відкриті для гуманітаріїв», - зазначив Президент.

Президент побажав, щоб життєва історія перших князів Острозьких, видатних випускників та викладачів Острозької академії ХVI століття надихала нас на звершення заради України. «Кожен з нас має пам’ятати, що великий гетьман України Петро Сагайдачний є також  випускником Острозької академії. Мені чомусь здається, що в цьому залі точно є майбутній Президент. Я щиро цього бажаю. Він має бути духовним, моральним, патріотичним, професійним, порядним. Мені здається всі ці якості притаманні випускникам Острозької академії», - додав він.

Президент переконаний, що молоде покоління, виховане тут, зуміє спрямувати здобуті знання, досвід та духовні сили на реалізацію головної мети – побудови процвітаючої, могутньої, обов’язково європейської України.

Глава держави ознайомився з ходом будівництва нових навчальних корпусів Національного університету «Острозька академія». Президент також взяв участь у церемонії відкриття арки, яка символізує Острозьку Біблію.


Поділіться з друзями:   

Останні новини