НМУ імені О.О. Богомольця – перший медичний виш в Україні, який отримав зірки якості в QS World University Rankings

Протягом півроку Національний медичний університет імені О.О. Богомольця проходив незалежний зовнішній аудит міжнародної рейтингової системи QS Stars University Rankings (Лондон, Великобританія).


За результатами аудиту Національний медичний університет імені О.О. Богомольця отримав 3 зірки QS Stars, ставши першим та єдиним медичним ВНЗ в Україні, який отримав таку високу загальну оцінку. Сьогодні лише 178 кращих ВНЗ світу, які входять до ТОП-групи рейтингу QS World University Rankings, мають зірки якості QS Stars, серед яких 15% мають три зірки, - передає прес-служба університету.

QS Stars University Rankings оцінює ВНЗ за понад 50 різними показниками у 8-10 категоріях, аналізуючи статистичні дані та проводячи опитування серед роботодавців, міжнародних партнерів, представників академічної спільноти університету. За підсумками бальної оцінки у кожній категорії присуджується від однієї до п’яти зірок, а за загальною кількістю балів присуджується підсумковий загальний рейтинг.
Найвищий бал та оцінку в 5 зірок НМУ імені О.О. Богомольця отримав за такими напрямами: якість навчання, соціальна спрямованість, умови навчання та інфраструктура.
У процесі аудиту QS Stars виявилися не лише сильні сторони НМУ імені О.О. Богомольця, але й ті аспекти діяльності університету, які мають суттєві резерви зростання для досягнення міжнародного рівня конкурентоспроможності освітніх і науково-дослідних послуг.

За результатами аудиту, QS Stars University Rankings склав для НМУ «дорожню карту» підвищення конкурентоспроможності, яка буде включена у стратегічну програму розвитку університету. Найважливіша роль в ній відведена розвитку науково-дослідного потенціалу та міжнародній співпраці.
Результати аудиту НМУ імені О.О. Богомольця будуть внесені до міжнародної бази QS Stars University Rankings, що дозволить абітурієнтам з усього світу отримати максимальну інформацію про навчальний заклад.

QS Stars University Rankings сьогодні є одним з основних інструментів при пошуку університету для навчання абітурієнтами з усього світу.


Поділіться з друзями:   

Останні новини