Микола Азаров: Система професійної і вищої освіти має відповідати вимогам національної економіки

Прем’єр-міністр Микола Азаров доручив привести систему професійної і вищої освіти у відповідність до вимог національної економіки. Відповідне доручення Глава Уряду дав під час засідання Кабінету Міністрів.


«Доручаю Міністерству економічного розвитку і торгівлі разом з Міністерством соціальної політики та Міністерством освіти і науки, молоді та спорту із залученням Національної академії наук зробити глибокий аналіз перспективних тенденцій на ринку праці і розробити проект балансів між демографічною ситуацією, фаховою підготовкою і розвитком економіки», - розпорядився Микола Азаров.

При цьому він зауважив, що вказані відомства мають також запропонувати систему стимулів з боку держави, щоб такі науково обґрунтовані баланси витримувались. «Необхідно визначити повний перелік спеціальностей і професій, потреба в яких буде зростати відповідно до зростання економіки. Ми маємо отримати повне і чітке уявлення про ситуацію на ринку праці на найближчі 5 років», - додав Глава Уряду.

Крім того, Прем’єр-міністр доручив Міністерству освіти і науки, молоді та спорту сформувати пропозиції щодо переорієнтації системи освіти на підготовку фахівців для реального сектору економіки. «З підготовкою спеціалістів за найбільш дефіцитними напрямками взагалі не можна гаяти ні хвилини. Якщо треба - пропонуйте інноваційні форми освіти: дистанційну, неформальну, наставництво, перекваліфікацію для дорослого населення тощо», - запропонував Микола Азаров. Також він доручив відродити систему професійної орієнтації в школах.


Поділіться з друзями:   

Останні новини