Ігор Лікарчук просить Лілію Гриневич не йти з посади міністра освіти через плагіат в її статтях

На думку колишнього керівника Українського центру оцінювання якості освіти Ігоря Лікарчука, міністри освіти надто часто змінюються, що не є добрим для галузі.


Лікарчук звернувся до Міністра освіти і науки України з проханням не піддаватись на провокації і не йти з посади. Він не бажає незалежній Україні чергового (одинадцятого) міністра освіти.

“Останніми днями в інформаційному просторі (і не лише в ньому) розгорнулася потужна кампанія, метою якої є змусити Вас написати заяву про відставку з посади Міністра. Мені про подібний сценарій натякали іще тиждень тому. Тоді я думав, що це фейк. Тепер бачу, що ні. Я не завжди підтримував і підтримую те, що робить Ваша команда у контексті реформування освітньої системи України. І про це не мовчав,не мовчу і не мовчатиму. Але я переконаний в тому, що згубним для системи освіти буде Ваше можливе рішення про відставку”, - наголосив він.

Ігор Лікарчук підкреслив, що на відміну від попередньої команди Квіт/Совсун, теперішня міністр освіти щось дійсно робить, а не годує обіцянками на прес-конференціях.

“Ви і Ваша команда все-таки щось робите, а не лише проводите прес-конференції чи брифінги, розповідаючи про те, як воно колись буде. Від помилок не застрахований ніхто й ніколи. Особливо, якщо починаєш щось значуще. Скелети можна знайти у шафі кожного. Якби було бажання і завдання. Знаю на власному прикрому досвіді. Також із власного досвіду знаю, що Вас підтримують тисячі освітян. Тож публічно закликаю Вас не робити того кроку, на який Вас штовхають. Одинадцятий (!!!) (за 25 років Незалежності) новий Міністр системі освіти сьогодні не потрібний”, - вважає він.

При цьому Лікарчук просить не вважати його шанувальником Лілії Гриневич та не сприймати це як прогин перед кимось.


Поділіться з друзями:   

Останні новини