ХНУРЕ став володарем Гран-прі у номінації міжнародного співробітництва

Харківський національний університет радіоелектроніки був удостоєний Почесного звання «Лідер міжнародної діяльності» та гран-прі у номінації «Міжнародне співробітництво у галузі освіти та науки» під час Тридцятої міжнародної виставки «Освіта та кар’єра 2016 – День студента», що проходила у Києві 19 листопада 2016 року.


Виставковий стенд ХНУРЕ відвідав  Президент Національної академії педагогічних наук України Василь Кремень, а в урочистій церемонії відкриття взяли участь Надзвичайний і Повноважний  Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон, в.о.директора Інституту модернізації змісту освіти МОН України Володимир Ткаченко,  Начальник відділу  педагогічної та післядипломної освіти Міністерства освіти і науки України Ігор Балуба, Радник Посольства Ізраїлю в Україні Генадій Поліщук, а також Аташе з наукової та університетської співпраці  Посольства Франції в Україні Сільвен Ріголле.

На виставці були представлені понад 140 навчальних закладів, серед яких окрім українських вузів, медичних установ та методичних центрів були навчальні закладі із Австрії, Ізраїлю, Кіпру, Польщі, Румунії, США, Туреччини, Франції та Чехії.

Протягом трьох днів в двох залах для презентацій безперервно проходили семінари, науково-практичні конференції, «круглі» столи, презентації, тренінги, майстер-класи. Крім індивідуальних консультацій і особистих зустрічей відвідувачі виставки мали можливість прослухати тематичні семінари та презентації, що провели представники освітніх концернів, коледжів і університетів.

Міжнародна діяльність університету була обрана пріоритетною не випадково. Перед тим, як безпосередньо взяти участь у виставці,  ХНУРЕ повинен був представити членам конкурсної комісії результати діяльності університету за минулий рік. Саме за цими результатами ХНУРЕ і був визнаний переможцем та удостоєний Гран-прі у номінації міжнародної діяльності. Диплом підписала Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

А результати виявилися насправді вагомими. За останній рік в рази зросли показники, які впливають на міжнародний імідж ХНУРЕ: кількість міжнародних угод (з 9 до 18); кількість іноземних делегацій, які відвідали ХНУРЕ (з 5 до 28), число учнів і аспірантів, які вирушили на стажування в інші країни (з 33 до 148),

Значне зростання спостерігається і за іншими показниками: зросла кількість грантів, де ХНУРЕ - співвиконавець, їх стало на 6 більше, ніж у 2015 році; започатковано на 3 програми більше про подвійні дипломи з іншими університетами, зросла кількість цитувань (на 2502) і публікацій (181) в Scopus.

Окрім цього ХНУРЕ став одним з перших вузів в Україні, який отримав «Свідоцтво про визнання іноземного документа про освіту» та відкрив перше іноземне представництво у Марокко.

Таким чином ХНУРЕ укріплює свій імідж за кордоном та підвищує свою конкурентоспроможність та привабливість серед іноземних партнерів.


Поділіться з друзями:   

Останні новини