КНУ імені Тараса Шевченка розширює наукові зв’язки зі Швейцарією

Початок зими приніс КНУ імені Тараса Шевченка очікуване розширення сфери науково-освітніх зв’язків із колегами-швейцарцями.


2 грудня 2016 р. між Київським національним університетом імені Тараса Шевченка й АБМС Відкритим університетом Швейцарії (м. Цюрих) було підписано двосторонню угоду про наукове співробітництво.

Інтереси Цюрихського університету на зустрічі представляв директор із міжнародного співробітництва АБМС Відкритого університету Швейцарії Хабіб Аль Сулейман. Від КНУ були присутніми проректор із науково-педагогічної роботи Володимир Бугров, а також очільниця відділу академічної мобільності Оксана Данильченко. На підписанні був присутній співробітник Українського фонду культури Віктор Женченко.

Укладена угода про співпрацю між ВНЗ передбачає не лише обмін науково-педагогічними кадрами для надання консультацій, проведення лекцій, семінарів чи тренінгів, а й дозволяє обмінюватися науково-методичними розробками й публікаціями, ділитися управлінським, координаційним та організаційним досвідом для безпосереднього поліпшення навчального процесу у вищій школі.

Для молоді важливим аспектом освітньої діяльності в рамках цієї угоди є додаткові можливості, що їх відтепер можуть одержати студенти КНУ. Співпраця передбачає створення програм подвійного дипломування, а також щорічні програми обміну студентами задля навчання, виконання дослідницьких проектів або участі в міжнародних конференціях.

Угода про співпрацю між ВНЗ відкриває нові можливості для науково-педагогічних працівників і студентів, від котрих повною мірою і залежатиме реалізація усіх пунктів двостороннього договору. Всебічно розвивати власний інтелектуальний потенціал варто кожному, використовуючи ті можливості, що їх забезпечує КНУ імені Тараса  Шевченка у співпраці зі своїми зарубіжними партнерами!


Поділіться з друзями:   

Останні новини