В УДПУ імені Павла Тичини пройшли благодійні мистецькі заходи

Напередодні новорічних та різдвяних свят в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини пройшли благодійні мистецькі заходи.


Творчий колектив «Serbian Star» організував доброчинний концерт на підтримку української армії. Із такою ініціативою виступили самі учасники інструментального тріо – студенти із Сербії УДПУ Йован Дрманіч, Александар Джорджевіч та Дарко Марковіч.

Тріо «Serbian Star» (художній керівник – кандидат педагогічних наук, доцент кафедри музикознавства та вокально-хорових дисциплін Владислав Гусак) – неодноразовий лауреат і переможець всеукраїнських та міжнародних конкурсів, підготував для глядачів всесвітньо відомі музичні твори та авторські варіації. Всі, хто завітав на концертну програму, мали унікальну можливість не лише познайомитися із культурою Сербії, її музичним мистецтвом, що поєднує народні та сучасні мотиви, а й насолодитися високопрофесійною музикою та посильно допомогти українським військовим. Кошти, зібрані під час концерту, спрямовані на закупівлю необхідних ліків та відправлені на передову за допомогою волонтерської організації «Разом».

На підтримку людей, що мають онкологічні захворювання, відбувся благодійний концерт «З надією в серці». Художні колективи та солісти факультету мистецтв УДПУ імені Павла Тичини, які стали переможцями та лауреатами міжнародних і всеукраїнських конкурсів у 2016 році, об’єднали свої зусилля і вирішили допомогти людям, що мають страшні недуги.

В рамках концертної програми виступили: молодіжний камерний хор (художній керівник та диригент – Оксана Прокулевич), народний аматорський ансамбль сучасного танцю «Візаві» (художній керівник – Людмила Андрощук), гітарний дует «Містерія» у складі викладача кафедри інструментального виконавства Анатолія Коваленка та магістрантки ІІ курсу Вікторії Цимбал (художній керівник – Анатолій Коваленко), вокалісти Тетяна Борило, Аліна Замойська та Яна Денисова, барабанщик Владислав Іванов, народний аматорський ансамбль народного танцю «Яворина» (художній керівник – Сергій Куценко), тріо «Serbian Star» (художній керівник – Владислав Гусак), чоловіче вокальне тріо «Гонта» у складі заслужених працівників культури України Валентина Купчика, Василя Семенчука та Петра Волошина (художній керівник – Валентин Купчик), народний хор «Кобзар» (керівник та диригент – Василь Семенчук; керівник оркестрової групи - Анатолій Купчик).

Численні глядачі стоячи аплодували талановитим артистам. За організовані на високому професійному рівні заходи щиру подяку висловили ректорат університету та адміністрація факультету мистецтв.


Фото:


Поділіться з друзями:   

Останні новини