Кабмін перевів Романа Гребу на посаду Заступника Міністра освіти і науки України

Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про переведення Романа Греби з посади Заступника Міністра-керівника апарату на посаду Заступника Міністра МОН.


Про це повідомив сам заступник міністра освіти на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

"Вдячний Уряду за довіру і я обов’язково її виправдаю сумлінним служінням Українському народу", - наголосив він.

Нагадаємо, відповідно до ЗУ "Про центральні органи виконавчої влади" від 17.03.2011 № 3166-VI, посади першого заступника міністра та заступників міністра належать до політичних посад, на які не поширюється трудове законодавство та законодавство про державну службу.

У грудні 2015 року Верховна Рада запровадила посади держсекретарів. Кабмін оголосив конкурси на держсекретарів 18 міністерств, а також держсекретаря уряду, першого заступника держсекретаря й 4 заступників держсекретарів. До призначення держсекретарів їхні повноваження виконують заступники міністрів – керівники апаратів, але не довше, ніж до 1 січня 2017 року. У конкурсі на цю посаду, що проходив у грудні цього року, переміг Павло Полянський.

Державний секретар міністерства є вищою посадовою особою з числа державних службовців міністерства. Державний секретар підзвітний і підконтрольний міністру.  Державний секретар міністерства призначається на посаду Кабінетом Міністрів України за поданням Комісії з питань вищого корпусу державної служби строком на п’ять років з правом повторного призначення.


Поділіться з друзями:   

Останні новини