Міносвіти планує відновити спільну україно-польську Комісію з питань співробітництва в сфері науки і технологій

Спільні проекти у сферах середньої та вищої освіти, розвиток наукової співпрацї, а також майбутній візит в Україну Віце-прем’єр міністра з питань науки та вищої освіти Республіки Польща Ярослава Говіна Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич обговорила з Послом Республіки Польща Яном Пєкло.


Зустріч відбулася сьогодні, 19 січня, у приміщенні Міністерства освіти і науки України.

“Хочу зазначити, що наразі з Міністерством науки та вищої освіти Республіки Польща майже узгоджено проект Угоди про співробітництво в галузі вищої освіти. Ми плануємо її підписати вже у квітні місці”, - поінформувала Посла Лілія Гриневич.

Підписання згаданої вище Угоди сприятиме активізації співпраці у сфері вищої освіти між країнами. Корисним інструментом для визначення пріоритетів такої співпраці, а також систематичного моніторингу результатів спільних дій зможе стати двостороння Комісія з питань вищої освіти.

“На 2017 рік заплановано відновлення спільної україно-польської Комісії з питань співробітництва у сфері науки і технологій. Також між профільними Міністерствами укладено Спільну програму науково-технічного співробітництва. Нею передбачено проведення конкурсу українсько-польських наукових проектів вже в першій половині 2017 року”, - зазначила Міністр.

Cторони також обговорили візит Віце-прем’єр міністра Польщі з питань науки та вищої освіти Республіки Польща  Ярослава Говіна, що найближчим часом планує відвідати Україну.

“Я мав нагоду поспілкуватися з паном Говіном про розвиток наукової мобільності між нашими країнами. Використовуючи можливості ЄС, Польща змогла суттєво покращити свою матеріально-технічну базу  досліджень і зараз є потужності для створення спільних проектів, в яких можуть взяти участь українські науковці”, - додав заступник Міністра освіти і науки України Максим Стріха.

Лілія Гриневич подякувала  польській стороні за участь та допомогу у реформі загальної середньої освіти в Україні.

“Національна система освіти є дуже індивідуальною для кожної країни, вона має ґрунтуватись на культурних, історичних та інших особливостях кожного народу. Але ми вдячні нашим польським колегам, що вони діляться власним досвідом та експертною оцінкою – це важливо при в провадженні змін”, - сказала Міністр освіти і науки України.


Поділіться з друзями:   

Останні новини