ЄДЕБО працює в режимі «обмеженого функціонування», - Міносвіти

Про це Міністерство освіти та науки України проінформувало листом ректорів університетів.


“Останнім часом у розпорядника та технічного адміністратора Єдиної державної електронної бази з питань освіти (далі - ЄДЕБО) виникли деякі складнощі у взаємодії з володільцем усіх майнових прав інтелектуальної власності, в тому числі виключних, на програмне забезпечення, за допомогою якого функціонує ЄДЕБО. З кінця 2016 року і до цього часу не вдалось досягти згоди в частині приведення вказаного програмного забезпечення у відповідність до вимог, встановлених законодавством до ЄДЕБО”, - йдеться у повідомленні.

Міністерство та ДП “Інфоресурс” продовжують вживати всі можливі заходи з мстою якнайшвидшого вирішення зазначеного питання. Міносвіти просить керівництво вузів при роботі з ЄДЕБО враховувати значну вірогідність того, що найближчим часом (можливо, до 31.05.2017) база функціонуватиме в теперішньому функціональному стані (без будь-яких змін).

“Інформація про існуючі можливості внесення окремих відомостей та даних в ЄДЕБО до моменту вирішення зазначеного питання або впровадження для функціонування ЄДЕБО програмного забезпечення, усі майнові права інтелектуальної власності на яке належатимуть державі, буде розміщатись технічним адміністратором ЄДЕБО безпосередньо в ЄДЕБО”, - йдеться в листі.

Про реалізацію відповідних функцій та строки (уточнення строків) внесення до ЄДЕБО тих відомостей і даних, які неможливо внести до бази у період її обмеженого функціонування, навчальним закладам буде повідомлятись додатково.

Нагадаємо, Міносвіти через ДП “Інфоресурс” намагається провести процедуру закупівель на послуги з розробки програмного забезпечення – код ДК 021:2015 72262000-9 (Послуги з розробки (створення) програмного забезпечення за допомогою якого функціонуватиме Єдина державна електронна база з питань освіти). Сьогодні останній день, коли можна подати пропозицію на це оголошення.


Поділіться з друзями:   

Останні новини