Процедуру закупівлі послуг із розробки нової ЄДЕБО призупинили через скаргу

Такий висновок можна зробити переглянувши сторінку з оголошенням щодо даної закупівлі на порталі «Prozorro».


На порталі зазначено, що дані послуги замовляє ДП «Інфоресурс», яке є розпорядником Єдиної державної електронної бази з питань освіти:

«Послуги з розробки програмного забезпечення – код ДК 021:2015 72262000-9 (Послуги з розробки (створення) програмного забезпечення за допомогою якого функціонуватиме Єдина державна електронна база з питань освіти)».

Вартість послуг може складати до 9,3 млн грн.

Скаржник ПрАТ «Центр комп'ютерних технологій «ІнфоПлюс» вважає умови, які висунуто в тендерній документації замовником, нереальними та дискримінаційними.

«Замовник залишає виконавцю 2-3 робочі дні (і це у кращому випадку) для виконання першого етапу – розроблення техноробочого проекту. При цьому, що Замовник самостійно визначив цей проект, враховуючи його масштабність, на рівні великого / середнього програмного проекту (розділ 5 додатку № 7 до тендерної документації «Технічне завдання»). Наведені часові вимоги неможливо пояснити необхідністю Замовника, а їх додержання взагалі є неможливим з точки зору адекватності», - йдеться у скарзі.

На думку скаржника, перелік етапів згідно Календарного плану надання послуг (таблиця приведена вище) не відповідає Загальним вимогам до програмних продуктів, які закуповуються та створюються на замовлення державних органів, що затверджені Постановою Кабінету Міністрів України № 869 від 12.08.2009 року.

Крім того, у ПрАТ «Центр комп'ютерних технологій «ІнфоПлюс» вважають дивною вимогу щодо подання сертифікату про відповідність процесу розробки програмного забезпечення вимогам системи управління якістю ДСТУ ISO 9001 (ISO 9001). Вимога щодо подання в якості доказу учасник повинен надати копію діючого сертифіката на систему управління якістю стосовно розробки програмної продукції, який підтверджує її відповідність вимогам ДСТУ ISO 9001 (ISO 9001)  не є правомірною. Адже перелік продукції, що підлягає обов’язковій сертифікації в Україні, визначений Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики № 28 від 01.02.2005 року (з наступними змінами та доповненнями). Згідно цього наказу сертифікація системи управління якістю стосовно розробки програмної продукції відноситься до добровільних видів сертифікації.

Скаржник вимагає від замовника усунути зазначені дискримінаційні умови та привести документацію до вимог законодавства, продовжити терміни надання послуг замінивши їх на більш реальні та інше.

Як зазначено в рішенні АМКУ, розгляд скарги відбудеться 21.02.2017 р.


Поділіться з друзями:   

Останні новини