Міносвіти працює над планом інтернаціоналізації вищої освіти в Україні

Зараз Міністерство освіти і науки працює над планом інтернаціоналізації вищої освіти в Україні, вивчає всі слабкі місця, які пов’язані в тому числі з діяльністю міграційної служби та інших відомств, процедури яких ускладнюють процес вступу та навчання іноземних студентів.


Про це розказала Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час зустрічі з Послом Держави Кувейт в Україні Рашидом Хаммадом Аль-Адвані сьогодні, 9 лютого, у приміщені МОН, передає прес-служба Міносвіти.

Цим планом також передбачається, що будуть вивчені та спрощені умови для працевлаштування іноземних викладачів. Зокрема, щодо надання візи тощо.

“Нам зараз потрібно збільшити кількість викладачів-носіїв іноземної мови. Таке навчання значно підвищить шанси наших дітей якісно  засвоїти іноземні мови на прийнятному для професійного використання рівня”, - зазначила Лілія Гриневич.

Розмова з Послом була зосереджена навколо поглиблення співпраці у сфері вищої освіти. Зокрема, Пан Рашид Хаммад Аль-Адвані анонсував зміну підходів Держави Кувейту до визнання дипломів.

“Ми хочемо повністю перейти на формат, коли визнаються не дипломи певної держави, а дипломи конкретних університетів. У такому ж форматі ми працюємо з Америкою, Францією та іншими країнами. Ми зацікавлені у тому, щоб наші студенти вчились тут у найкращих університетах, в яких дійсно важко і корисно вчитися. Україна має сильні заклади, які користуються авторитетом у Кувейті та випускники яких стали відомими та успішними людьми. Зокрема наш відомий кардіохірург, якого називають богом серця, отримував медичну освіту в Україні”, - зазначив Рашид Хаммад Аль-Адвані.

Слід зазначити, що Пан Посол також отримав вищу освіту у Києві в інституті міжнародних відносин.

Лілія Гриневич підкреслила, що МОН зацікавлено у такій співпраці, адже подібний формат стимулюватиме заклади підвищувати якість вищої освіти, що є пріоритетом Міністерства у середньостроковій перспективі.

“На жаль, для відчутного підвищення якості вищої освіти має пройти певний час, але ми вже зараз створюємо умови, щоб заклади самі були зацікавлені у підвищені якості. Зараз ми переглядаємо стандарти вищої освіти, створюємо додаткові умови щодо набору іноземних студентів, зокрема щодо перевірки знань вступників із інших держав” – поінформувала Міністр.

Пан Посол висловив впевненість, що зараз є усі можливості для поглиблення співпраці між Україною та Кувейтом у сфері освіти, і можливо більше студентів зможуть навчатися в українських  університетах. Лілія Гриневич  погодилася з Послом додавши, що нещодавно запрацював сайт Українського державного центру міжнародної  освіти, на якому студенти з усіх країн світу можуть вивчити можливості отримання вищої освіти в Україні.


Поділіться з друзями:   

Останні новини