Антимонопольний комітет України розблокував процедуру закупівлі нової ЄДЕБО

Відповідним органом АМКУ розглянуто скаргу ПАТ "ІнфоПлюс" щодо встановлення, на думку скаржника, ДП "Інфоресурс" дискримінаційних вимог у тендерній документації на закупівлю послуг з розробки (створення) програмного забезпечення за допомогою якого функціонуватиме ЄДЕБО.


Про це інформує Агія Загребельська, державний уповноважений Антимонопольного комітету України.

На що скаржився ПАТ "ІнфоПлюс" та який результат розгляду скарги:

1. Часові вимоги замовника в графіку є такими, що унеможливлюють надання якісних послуг.

В скарзі не було доведено зазначене. В засідання Скаржник не з'явився. Замовник пояснює, що на виконання першого етапу, наприклад, вже 80% на етапі подання пропозиції буде готово, та не бачить проблем у можливості учасників дотриматись строків. При цьому, посилається на те, що є нагальна необхідність у забезпечені функціонуванні ЄДЕБО до червня, що пов'язано з видачею документів про освіту та вступною компанією.

2. Не відповідність переліку етапів згідно з календарним планом загальним вимогам постанови КМУ. Скаржник не довів та документально не підтвердив неможливість виконати наведені умови, та яким чином порушуються його права.

3. "Засувора" відповідальність за проектом договору за не налажене виконання: сума неустойки неспівставна із ціною основного зобов'язання та передбачена у твердій сумі.

4. Надання сертифікату ISO 9001, при відсутності обов'язковості такої сертифікації в Україні.

За твердженням замовника це необхідна умова для того, щоб додатково обґрунтувати якість послуг, своєчасність послуг та мінімізацію витрат. Скаржник не довів, чим порушуються його права та в чому дискримінаційність та необгрунтованість вимоги.

5. Необґрунтована вимога щодо листа-згоди на персональні дані, не визначено коло осіб, не формалізовані умови використання їх.

Додаток 8 містить зразок листа-згода на обробку, використання, поширення та доступ до персональних даних (для фізичних осіб, СПД, службових/посадових осіб, підписантів тендерної пропозиції та договору). Замовник зазначає, що мав на увазі службових/посадових, що є підписантами. ТД пише інше, але Скаржник не зазначив, чим це перешкоджає йому прийняти участь у закупівлі.

В результаті розгляду скаржнику було відмовлено у задоволенні його вимог.

Нагадаємо скаржник ПрАТ «Центр комп'ютерних технологій «ІнфоПлюс» вважає умови, які висунуто в тендерній документації замовником, нереальними та дискримінаційними.


Поділіться з друзями:   

Останні новини