У ЗДМУ відкрито сучасний комп’ютерний клас та конференц-центр

У цокольному приміщенні головного корпусу Запорізького державного медичного університету почав функціонувати новий комп’ютерний клас, оснащений на 28 зручних робочих  місць для відвідувачів та два – для викладачів.


На відміну від кафедральних, новий клас працює у вільному доступі протягом дня.

На комп’ютерах встановлений комплекс англомовних програм з медицини, підготовлених видавництвом Elseviеr для студентів 1-6 курсів медичних університетів, тому студенти можуть не лише ознайомитися із новітньою спеціалізованою літературою, а й пройти тестування для визначення рівня своїх знань. У перспективі цей клас на повну потужність працюватиме для освітніх потреб широкого загалу  студентства, науковців, усіх, кому є потреба навчатися як під керівництвом викладачів, так і  самостійно.

Першими освоюють новинку студенти довузівського етапу навчання першого міжнародного факультету. Група іноземних студентів викладача кафедри мовної підготовки Оксани Саєнко вивчає тему  «Місцевий відмінок». Завдання виведені на дисплей, до нього підключені монітори, і кожна відповідь  контролюється. Студенти можуть прослухати урок, можуть його переглянути на відео, дається час подумати, перевірити себе.

«У нас на факультеті є два хороших комп’ютерних класи, - розповідає Оксана Анатоліївна, - але цей просто фантастичний. Готуємось тут проводити тренінги, презентації,  тестування. Можна переглянути пройдений матеріал, зосередитися на новому. Ми завжди можемо розраховувати на допомогу фахівців з комп’ютерних технологій, адже вони працюють поруч.   Безперечно, цей клас багатофункціональний, і ще сповна його можливості не розкрили, адже працюємо зовсім недавно. Але вже упевнилися, що такі технології допоможуть нашим студентам працювати зовсім на новому якісному рівні. За це вдячні керівництву університету, що неухильно дбає про наповнення матеріально – технічної бази університету. Слід зазначити, що іноземні студенти, які приїздять спершу на довузівський  етап підготовки, в переважній більшості у нас і залишаються на подальше навчання, і в цьому немала заслуга гідної матеріально-технічної бази».

І ще одна весняна обновка – конференц-центр, відкритий днями у повністю реконструйованому приміщенні колишнього студентського кафе. Центр обладнаний найновітнішими цифровими панелями і проекторами, здатними забезпечити якісне проведення конгресів, з’їздів, конференцій, симпозіумів, форумів, телеконференцій. Умеблювання для центру закуплене з таким розрахунком, щоб швидко трансформувати його у потрібний формат і створити зручні умови роботи наукового заходу.


Поділіться з друзями:   

Останні новини