В УДПУ імені Павла Тичини відзначили 203-тю річницю від дня народження Тараса Шевченка

З нагоди 203-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини відбулися різнопланові тематичні заходи.


9 березня студенти, викладачі та співробітники активно долучилися до поетичного марафону. Бажаючих в день народження великого українського поета вшанувати пам'ять знаменитого земляка і взяти участь у безупинному читанні його поезій виявилося дуже багато. Десятками голосів звучало невмируще слово нашого національного Пророка.

Студентсько-викладацький колектив історичного факультету УДПУ біля пам’ятника Кобзареві склав шану відомому поетові та долучився до Всесвітнього флешмобу «Global Shevchenko», оголошеного громадськими організаціями «Ukrainians» та «Батьківщина молода». Близько сотні майбутніх істориків спільно зі своїми наставниками одночасно декламували вірш «В казематі» («Мені однаково, чи буду...») і таким чином долучилися до тисяч учасників флешмобу із 25 країн світу та з сотні населених пунктів України. Перехожі з цікавістю спостерігали за дійством та долучались до патріотичної акції.

Позачергове засідання літературної студії історичного факультету «Поетична Кліо» також було присвячене Тарасові Шевченку, Генію і Пророку. Студенти ділилися роздумами про долю Кобзаря, розкривали яскраві сюжети його життя, показували своє розуміння творчості поета, змістовно вели дискусію про актуальність творів відомого українця, декламували власні поезії та улюблені вірші Великого Генія. Декан факультету, професор Анатолій Карасевич зачитав власний вірш, присвячений нашому славетному землякові, а професор Світлана Біляєва провела паралелі між рядками, написаними поетом понад 200 років тому і актуальністю їх змісту сьогодні.

На факультетах університету відбулися виховні години та бесіди, читання улюблених поезій та кінолекторії, присвячені світовій величі Кобзаря. Бібліотека УДПУ підготувала тематичні виставки, які може переглянути кожен охочий: «Іду душею до Тараса», «У полоні Шевченкового слова», «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття», «Єднаймо душі словом Кобзаря!». В рамках відзначення Шевченківських днів на факультеті української філології оголошено регіональний конкурс читців поезії Т.Г.Шевченка, а на мистецькому факультеті - конкурс студентських творчих робіт «Шевченко в моєму серці».


Поділіться з друзями:   

Останні новини