Прийде час, і зростуть інвестиції в реформовану науку, - Петро Порошенко

Президент Петро Порошенко привітав молодих українців, які здобули перемоги на міжнародних учнівських олімпіадах 2016 року з різних предметів.


Україну на міжнародних учнівських олімпіадах представляли 30 школярів з усіх областей. 22 молодих українця отримали нагороди, серед яких - 3 золоті, 9 срібних і 10 бронзових медалей.

«Ви захистили не просто високий рівень української освіти, не лише честь шкіл, ліцеїв та гімназій, де ви навчаєтесь. Це насправді захист честі України», - сказав Президент та додав, що «Україна зарекомендувала себе в світі давно і міцно тримає цю високу планку, як держава з надзвичайно високим науковим потенціалом».

Петро Порошенко відзначив, що найавторитетніші світові установи, такі як  Європейський Союз, партнери із США, МВФ, ЄБРР, Європейський інвестиційний банк стверджують, що за останні 2,5 роки Україна в реформах зробила більше, ніж за попередні 23 роки. «Дуже важливо, щоб у стрічках іноземних видань Україна з’являлася і як країна, де є надзвичайна велика кількість переможців олімпіад» - сказав Президент.

Глава держави зазначив, що освіта сьогодні дуже швидко якісно змінюється, і тому дуже важливо, що кращі українські навчальні заклади і найкращі наші університети навчають студентів вчитися. За його словами, «повне оновлення знань в певних галузях відбувається за 2-3 роки, розширюється географія і можливості для тих, хто хоче отримати якісну освіту».

«Коли в тебе є жага знань, то ти обов’язково переможеш, зможеш побороти конкуренцію», - зазначив Глава держави.

Президент нагадав, що у всьому світі цінуються українські IT-фахівці, математики, конструктори, інженери, хіміки, вчені-біологи тощо.

Петро Порошенко відзначив, що розроблена програма для стимулювання участі і перемог в Олімпіадах, зокрема, мова йде про президентські стипендії та зарахування до найкращих вищих навчальних закладів України, а також стимулювання вчителів, учні яких перемагають на змаганнях.

«В умовах, коли ми розвиваємо і реформуємо державу, перше – ми обов’язково переможемо і ми принесемо мир в країну. Наші реформи будуть ефективними і по закінченню вищих навчальних закладів, впевнений, ваші можливості для самореалізації будуть набагато кращими», - зазначив Глава держави. За його словами, зараз різко зростають бюджетні надходження, інвестиції в розвиток, капітальне будівництво. «Прийде час, і зростуть інвестиції в реформовану науку», - впевнений Президент.

Молоді науковці поділилися з Президентом своїми враженнями від участі в міжнародних учнівських змаганнях та обговорили можливості як заохочення української молоді до наукової діяльності, так і розширення участі українців в міжнародних учнівських олімпіадах з різних предметів.


Поділіться з друзями:   

Останні новини